Ένα εστιατόριο μπορεί να ξεχωρίσει είτε από την ποιότητα των εδεσμάτων που προσφέρει, είτε από τον τρόπο με τον οποίο τα προσφέρει, είτε από την ιστορία με την οποία σχετίζεται. Το εστιατόριο Gargaretta συνδυάζει και τα τρία. Έχει άριστη ποιότητα φαγητών, ένα ξεχωριστό service με ευγενείς-καταρτισμένους ανθρώπους και μια ξεχωριστή ιστορία. Δίνουμε σημασία στην ιστορία γιατί στη ζωή μας για να προχωρήσουμε και να εξελιχθούμε, παίζει σημαντικό ρόλο να πατάμε σε στέρεες βάσεις.

Περπατώντας στην οδό Ροβέρτου Γκάλι συναντάς το ξενοδοχείο Herodion Hotel και ακριβώς απέναντι του τη Gargaretta. Ένα εστιατόριο σε έναν τόπο με ιστορία.  Στην εποχή του Μεσαίωνα υπήρχαν εδώ καρποφόρα κτήματα και στην πορεία το ισόγειο κατάστημα της πολυκατοικίας εξελίχθηκε από αντικερί σε εστιατόριο. Έτσι λοιπόν η Gargeretta αποτελεί έναν γευστικό προορισμό με ταυτότητα πατώντας στην ιστορία που κουβαλάει αυτή η συνοικία.

Σήμερα τρεις μεγάλες τζαμαρίες σε διαφορετικά επίπεδα καδράρουν το εσωτερικό του εστιατορίου. Περνώντας την πόρτα, στα αριστερά το μάτι σου πέφτει σε μια τεράστια σύνθεση με ράφια, που φιλοξενούν ελληνικά προϊόντα. Μπροστά σου απλώνεται ένας “χάρτης” της ελληνικής γαστρονομίας. Όλες οι αισθήσεις αρχίζουν να ενεργοποιούνται. Η μύτη σου πιάνει το άρωμα της ρίγανης και του θυμαριού, το μάτι σου χορταίνει κοιτάζοντας τις ετικέτες από τα δεκάδες ελληνικά προϊόντα και ανεβαίνοντας ένα σκαλοπάτι μπορείς να διαλέξεις το κρασί που επιθυμείς για να μην μείνει παραπονεμένη ούτε η γεύση.

Τραπέζια για δύο άτομα, μακρόστενα τραπέζια με ψηλά σκαμπώ για φιλικές μαζώξεις και φυσικά το αγαπημένο μου “κόκκινο δωμάτιο”, με τον κόκκινο τοίχο να φιλοξενεί το quote του μήνα, ιδανικό για afterwork dinner.  Όποιο τραπέζι και να διαλέξει κανείς, η υποδοχή  της Μαρίας καθώς και το μενού που επιμελείται ο chef Χρύσανθος Μανωλόπουλος με head chef Δημήτρη Κατσάρα υπόσχονται ένα ταξίδι στην αυθεντική ελληνική φιλοξενία και γαστρονομία.

Ξεχωρίσαμε το υπέροχο βοδινό ταρτάρ με πεκορίνο Αμφιλοχίας, τις κροκέτες κατσικίσιου τυριού με την ολόδροση κατακόκκινη μαρμελάδα ντομάτας, που μας έφερε μνήμες καλοκαιριού και το χυλοπιτάκι με μοσχαρίσια ουρά και βολάκι Άνδρου, που μας ταξίδεψε στο όμορφο νησί των Κυκλάδων. Το πιάτο όμως που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι το στιφάδο. Στην Gargaretta το στιφάδο είναι αλλιώς οπτικά, αλλά γευστικά είναι το ίδιο με εκείνο της μαμάς ή της γιαγιάς. Βελούδινα μοσχαρίσια χτένια με αφράτη κρέμα καπνιστής πατάτας και υπέροχα καραμελωμένα κοκκάρια σαν διαμαντένιες πέρλες, δημιουργούν το απόλυτο πιάτο. Ένα ροζέ κρασί από το κτήμα Μουσών Εννέα – 9  ήταν η πιο ωραία επιλογή για αυτά τα πιάτα, όπως μας πρότεινε η Μαρία. Το υπέροχο ρουμπινί χρώμα και τα αρώματα κόκκινων φρούτων μάς κέρδισαν από την πρώτη στιγμή.

 

Το δείπνο έκλεισε με λικέρ μαστίχα με πιπέρια, πάστα λευκής σοκολάτας και μους πραλίνας με φιστίκια και αλμυρή καραμέλα. Γλυκά με μινιμαλιστική εμφάνιση και γεμάτη γεύση και άρωμα.

 

Η ομάδα της Gargaretta εμπνεύστηκε, εξέλιξε και δημιούργησε κάτι ξεχωριστό, σε μια από τις πιο κλασικές γειτονιές της Αθήνας. Η ιστορία ενός τόπου είναι δύναμη και έχει την ικανότητα να πυροδοτήσει την εξέλιξη που χρειάζεται και αναζητά η επόμενη γενιά.

 

Gargaretta
www.gargaretta.gr
Ροβέρτου Γκάλι 1, Ακρόπολη
Τηλ:2109228713