Μία ανάσα από τα Χριστούγεννα, τα γλυκά έχουν την τιμητική τους και βρίσκονται σε κάθε γωνιά, θυμίζοντάς μας, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες μέρες, ότι η ζωή τελικά μπορεί να έχει και μια γλυκιά γεύση. Πέρα από τις πρωτοχρονιάτικες πίτες, αλλά και τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που κρατάνε τη σημαία των εορταστικών γλυκών, στις προθήκες των ζαχαροπλαστείων περίοπτη θέση καταλαμβάνουν διάφοροι κορμοί, σοκολάτες, Paris-Brest, μακαρόν, μιλφέιγ και πολλά ακόμη.
Λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές, κάνουμε ένα πέρασμα από 4 ζαχαροπλαστεία που μας έκαναν εντύπωση και η γεύση των γλυκών τους μάς έρχεται ακόμη στο νου κάθε φορά που… μιλάμε για γλυκό!
Ourse
Η άφιξη του Ourse στην Άνω Γλυφάδα ήρθε μέσα σε μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή, ωστόσο κατάφερε να γίνει talk of the town, με πολύ ιδιαίτερες επιλογές και ποιοτικές πρώτες ύλες και συνταγές, τις οποίες επιμελείται ο Σπύρος Πεδιαδιατάκης, γνωστός από την περίοδο που είχε την επιμέλεια των γλυκών της βραβευμένης με αστέρι Michelin Σπονδής. Παράλληλα, η συνεχής προσοχή και η μεγάλη επιμέλεια των ιδιοκτητών – σεφ Στέφανου Τσουκαλά και ζαχαροπλάστισσας Βίκυς Νταλαγιάννη στις ποιοτικές πρώτες ύλες, δίνουν άλλη προσέγγιση στα γλυκά, με το αποτέλεσμα να ξεπερνά κάθε προσδοκία.
Μία Paris-Brest σε ελληνική εκδοχή και με τον τίτλο Paris-Aegina έρχεται με φυστίκι να ισοπεδώσει κάθε ενδοιασμό για την ποιότητα και την ευστοχία των γλυκών του Ourse. Ενόψει Χριστουγέννων, δοκιμάζουμε μελομακάρονα και κουραμπιέδες με φυστίκι Αιγίνης, αλλά και μπριός με καραμελωμένα φουντούκια, σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα και τζαντούγια. Πολλές ακόμη επιλογές σε ένα ταξίδι που κάθε μέρα έχει το δικό του προορισμό, με κοινό παρονομαστή τη γεύση και την καινοτομία.
Μυστρά 39, Άνω Γλυφάδα, Τηλ.: 212 1067019
Μέλισσα
Μετράει πολλές δεκαετίες, καθώς δημιουργήθηκε το 1925 στην τότε εξοχή του Περιστερίου και έχει καταφέρει να διατηρεί ίσως το πιο φανατικό κοινό στην πόλη. Τότε, σέρβιρε παγωτό φωτιάς και παγωτό Σικάγο, κάνοντας τη διαφορά. Όλα αυτα τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει, καινοτομεί συνεχώς, παρακολουθεί τις εξελίξεις και κάνει τις καλύτερες επιλογές υλικών και τεχνικών. Η αλησμόνητη lemon pie, η μηλόπιτα, τα μακαρόν, οι σοκολατένιες τρούφες, η τάρτα σοκολάτας, τα εκλέρ βανίλιας και σοκολάτας, το millefeuille, αλλά και πολλές ακόμη επιλογές, έρχονται να δημιουργήσουν μία από τις πιο γλυκές γειτονιές.
Εθν. Μακαρίου 43, Περιστέρι, Τηλ.: 2105711055
Bon Bon Fait Maison
Στην οδό Πετράκη, στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από το Σύνταγμα, είναι ένα νέο γλυκό κύτταρο ενός σύμπαντος που δημιούργησε ο Κρίτωνας Πουλής, με γευστικές προτάσεις για κάθε διάθεση. Πρόκειται για το Bon Bon Fait Maison, το τέταρτο στη σειρά, που ήρθε να προσθέσει μια σειρά από ιδιαίτερα γλυκά και παγωτά. Μετά από μεγάλη και σημαντική πορεία, ο Κρίτωνας Πουλής, στο πλευρό του γάλλου πατισιέρ Πιέρ Ερμέ, επέστρεψε στην Ελλάδα και από το 2017 δημιουργεί μοναδικά γλυκά με εξαιρετικές πρώτες ύλες. Δελεαστικά Paris-Brest, τσίζκεικ λεμονιού με λεπτά φύλλα αλατισμένης λευκής σοκολάτας και νουγκατίνες, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές.
Στο πνεύμα των Χριστουγέννων, θα βρεθείτε μπροστά σε μοναδικές δημιουργίες, όπως ένα Macaron Tower και φυσικά την πρωτότυπη βασιλόπιτα γεμάτη αρώματα και γαλλική φινέτσα. Ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι φετινές γιορτές μπορούν να μας γεμίσουν χαρά στο σπίτι με τους αγαπημένους μας, ακόμη και χωρίς καλεσμένους! Είναι μία ευκαιρία να δούμε αυτές τις γιορτές με άλλο τρόπο. Ας τις απολαύσουμε!
Πετράκη 30, Σύνταγμα, Τηλ.: 2103318703
Sweet Alchemy
Συνυφασμένος με γλυκές δημιουργίες και γκουρμέ λιχουδιές, ο Στέλιος Παρλιάρος συνεχίζει αδιάκοπα να μας εκπλήσσει με τη δημιουργικότητα και την ευρηματικότητά του. Γλυκά που ισορροπούν ανάμεσα στα trend και την αληθινή γεύση, με σημαντικότερο όπλο την προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών. Κέικ με ξηρούς καρπούς και φρούτα, εκπληκτικά πανετόνε, τρούφες και πολλά ακόμη που θα μας βάλουν για τα καλά στο πνεύμα της γιορτής.
Ηροδότου 24, Κολωνάκι, Τηλ.: 2107240205
Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.