Mandola Rosa: Απόδραση στην ριβιέρα της Πελοποννήσου

Ο Γάλλος συγγραφέας Γκιστάβ Φλομπέρ έχει πει  ότι «τα ωραιότερα πράγματα δεν αντέχουν την περιγραφή». Το Mandola Rosa έρχεται και επιβεβαιώνει το παραπάνω. Ένα ξενοδοχείο που η αρχιτεκτονική του, το design του και οι άνθρωποι που το στελεχώνουν το καθιστούν ως ένα από τα ειδυλλιακά ξενοδοχεία στον κόσμο. 

Αυτό το μέρος έχει σίγουρα το μαγικό ραβδάκι να ικανοποιεί την κάθε σου επιθυμία. Θυμάμαι τον εαυτό μου να θέλει να ταξιδέψει σε αυτό το μαγικό μέρος τον λίγο πριν μπούμε στην καρδιά του καλοκαιριού και να ζήσω την μαγεία που αποπνέει αυτός ο μήνας. Με γοητεύει η καθαρή ατμόσφαιρα, ο ήλιος που λάμπει σαν κρύσταλλο, τα αρώματα από το ριχόσπερμα που αγκαλιάζει τα κτίρια και τις βίλες και φυσικά το μαγικό ηλιοβασίλεμα που μετατρέπει τον ουρανό ένα απέραντο Aperol Spritz.

Μόλις 290χλμ από την Αθήνα βρίσκεται το Mandola Rosa, ένα μέρος που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την Ιταλική ριβιέρα. 

Άφιξη στο Mandola Rosa

Φτάνοντας στην υποδοχή του δύο πράγματα σε κατακλύζουν, το αληθινό και από καρδιάς χαμόγελο των ανθρώπων της Grecotel και ο Ερμής του Πραξιτέλη με φόντο  το Ιόνιο Πέλαγος. Πόσο όμορφο να συναντάς ανθρώπους που σε υποδέχονται με την ίδια ζεστασιά που σε υποδέχονται οι δικοί σου άνθρωποι. 

Ο Alexander Olshansky (Front Office Manager) του ξενοδοχείου καθώς και το προσωπικό της υποδοχής καθώς κάναμε check in μας προσέφεραν έναν  τεράστιο δίσκο με διάφορα δροσιστικά ροφήματα (αφρώδη οίνο, σουμάδα, φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι, υποβρύχειο και φυσικά το αγαπημένο μου Mandola Rosa drink). Πριν απολαύσουμε όμως τα ποτά μας πετσέτες αρωματισμένες με ροδόνερο ήταν αυτό που χρειαζόμασταν για να ξεκίνησα και επίσημα η εμπειρία.  Όσο χαλάρωνα στον καναπέ της υποδοχής μέχρι να παραλάβω τα κλειδιά τα έργα τέχνης που κοσμούν τον χώρο σε μαγεύουν και με κάνουν να νιώθουν ότι είμαι σε βίλα στην Ιταλία.

Check In “Villa Marble”

Γνώριζα πως το Mandola Rosa διαθέτει μια μοναδική συλλογή από σουίτες και βίλες αλλά αυτό που συνάντησα καθώς άνοιξα την πόρτα της βίλας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς είναι το αίθριο με την ανοιγόμενη οροφή και το μαρμάρινο σιντριβάνι. Εκείνη την στιγμή στάθηκα όρθιος σήκωσα το κεφάλι και αφέθηκα στην μαγεία του καταγάλανου ουρανού και στον ήχο του νερού. 

Δεξιά συναντάς το πρώτο υπνοδωμάτιο με δικό του μπάνιο και αριστερά υπάρχουν 3 χώροι, ο ένας με καμπίνα για ντουζ, ο άλλος με έναν υπέροχο μαρμάρινο νιπτήρα και ο τρίτος πραγματικά ήταν το δωμάτιο που ο καθένας θα ήθελε να έχει στο σπίτι του. Ένα τεράστιο υδρομασάζ μπροστά από μια οθόνη σε καλούσε να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την μουσική σου. 

Λίγα βήματα πιο πέρα το τεράστιο σαλόνι με το master bedroom και τρεις μεγάλες τζαμαρίες που λειτουργούν ως κάδρα του μαγευτικού Ιονίου κατάφεραν αμέσως να απορροφήσουν το άγχος της ημέρας. Τα ολόλευκα μαρμαρένια δάπεδα προσφέρουν στον χώρο φυσική δροσιά, το king size κρεβάτι με τα μοναδικά λευκά είδη σου δημιουργούν μόνο όμορφα όνειρα. Καθώς ξάπλωσα για λίγο στο κρεβάτι τα μάτια μου έπεσαν αμέσως στην μαρμάρινη ροτόντα με τις καρέκλες του Οίκου Σαρίδη από την συλλογή «κλισμός», ένας οίκος που κατάφερε να προβάλει την Ελλάδα διεθνώς.

Ανοίγοντας τις τεράστιες τζαμαρίες το οπτικό σου πεδίο προσπαθεί να «αγκαλιάσει» 3 αποχρώσεις του μπλε, της πισίνας, του ουρανού και της θάλασσας. Η επιλογή της βίλας σου δίνει την δυνατότητα να χαλαρώσεις είτε στην πισίνα πίνοντας το πιο ωραίο Daiquiri φράουλα του κόσμου είτε να ακολουθήσεις τα ξύλινα σκαλάκια που σε οδηγούν στο δικό σου gazebo στην παραλία. 

Γαστρονομία στο Mandola Rosa 

Το κεφάλαιο γαστρονομία σε αυτό το resort είναι πολύ μεγάλο. 24 μοναδικά εστιατόρια ανάμεσά τους και μπαρ μετατρέπουν την διαμονή στο Mandola Rosa σε ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι στις κουζίνες του κόσμου.

Περίμενα πως και πως να έρθει η ώρα για το πρωινό και να απολαύσω τον πρώτο καφέ της ημέρας στην βεράντα του Mandola Rosa με τα όμορφα τραπέζια, τις πολύχρωμες ομπρέλες που σε ταξιδεύουν στην δεκαετία του 70′ και την μαγευτική θέα. Η καλημέρα και το χαμόγελο των ανθρώπων που φροντίζουν για το πρωινό αξία ανεκτίμητη. Δύο στοιχεία του ανθρώπου που η ρουτίνα της καθημερινότητας τα παρασύρει αλλά εκεί σου υπενθυμίζουν πόσο σπουδαία είναι. 

Για βραδινό αγαπημένη μου επιλογή σχεδόν πάντα όταν βρίσκομαι στο Mandola Rosa το “Cap Voyage”. Με το που το ρολόι έδειξε 20:00 ήδη είχα καθίσει στους ημικυκλικούς καναπέδες για να απολαύσω το ηλιοβασίλεμα. Δεν ξέρω, την ώρα που απολαμβάνεις το ηλιοβασίλεμα σε αυτόν τον τόπο είναι σαν να συμμετέχω σε τελετουργία. Κρύβει κάτι που δεν εξηγείται με λόγια. Αγαπημένο μου πιάτο τα Tortelli Con Fungi Porcini. Όσο για την wine list, άπειρες επιλογές και από ελληνικούς και ξένους αμπελώνες, ρωτήστε τον sommelier για να σας κατευθύνει στην καλύτερη επιλογή με το πιάτο που θα επιλέξετε. 

Ο Στράτος Μαυραλεξάκης, General Manager του resort έχει καταφέρει να διαψεύσει αυτούς που χαρακτηρίζουν τα μεγάλα resort απρόσωπα. Πάντα χαμογελαστός και με αληθινό ενδιαφέρον για το αν περνάει καλά ο φιλοξενούμενος καθιστούν αυτόν τον άνθρωπο δυναμικό και ταυτόχρονα ικανό να δημιουργήσει ένα μέρος που όντως ο καθένας από εμάς μπορεί να νιώθει σαν το σπίτι του.

Ο ποιητής Μίλτος Σαχτούρης έχει πει:

«Η θάλασσα, ο ήλιος, οι καλοκαιρινοί έρωτες, οι νέες φιλίες, και τα ταξίδια, δεν θα μας προδώσουν ποτέ. Οι αναμνήσεις δεν προδίδουν τον άνθρωπο, τον βοηθούν μονάχα στο να αποκτήσει νέες, στην όμορφη θύμηση των προηγούμενων.»

Το Mandola Rosa είναι εκεί για να δημιουργήσει ο καθένας από εμάς τις δικές του αναμνήσεις !

 

info: Λουτρά Κυλλήνης, Πελοπόννησος, τηλ. +30 26230 64400, e-mail: reservations.lr@grecotel.com