Με «εφόδια» τη βαθιά γνώση και τους πολυετείς πειραματισμούς με την ποικιλία Μοσχοφίλερο, αλλά και το ανήσυχο πνεύμα για εξέλιξη που χαρακτηρίζει την οινολογική της ομάδα, η οινοποιία Μπουτάρη παρουσιάζει τo νέο της κρασί «Φαιά Γη», ένα singe vineyard από το κτήμα της στη Μαντινεία, που θα αφήσει το δικό του αποτύπωμα στον κόσμο των σπουδαίων Gris κρασιών.
To «Φαιά Γη», προέρχεται από αμπέλι καλλιεργούμενο σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και από πρέμνα ηλικίας 14 ετών, της ποικιλίας Μοσχοφίλερο και συγκεκριμένα του βιότυπου Μαυροφίλερο. Το ξεχωριστό, υπόλευκο – γκρι χρώμα του κρασιού, με τις φαιές ανταύγειες, από τις οποίες πήρε και το όνομά του, δημιουργείται από τις σκουρόχρωμες ράγες της αυτόχθονης ποικιλίας και του προσδίδει μοναδικότητα.
Στο «Φαιά Γη», το Μαυροφίλερο ξεδιπλώνει έναν εκπληκτικά πλούσιο τερπενικό χαρακτήρα.
Στη μύτη διακρίνονται έντονα αρώματα λουλουδιών (τριαντάφυλλο – βιολέτα), εσπεριδοειδών, εξωτικών φρούτων, μελιού και θυμαριού. Αρμονικά ισορροπημένο, με δομή, λιπαρότητα και μακρά αρωματική επίγευση, το νέο κρασί ξεχωρίζει για τη φινέτσα και το αριστοκρατικό του στυλ. Στοιχεία μάλιστα που αναδεικνύονται και μέσα από την υψηλής αισθητικής εμφάνιση της φιάλης και της ετικέτας του.
Ένα εκπληκτικό single vineyard από το κτήμα της Μαντινείας
Ωστόσο, προερχόμενο από ένα συγκεκριμένο αμπελοτόπι, το «Φαιά Γη» κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Το νέο κρασί οι καταναλωτές θα το βρουν σε επιλεγμένες κάβες και e-shops.
Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.
Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.
Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you. https://accounts.binance.com/ka-GE/register?ref=RQUR4BEO