Τα αγαπημένα μας ΒορΟινά του Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη θα τα απολαύσουμε φέτος διαφορετικά, με μία σειρά από μικρές απολαυστικές εκδηλώσεις οινογευσίας, παρουσιάσεις, wine-cocktails και ευφάνταστα δείπνα που θα συνδυάσουν ευρηματικά μενού με τα εκπληκτικά κρασιά των κορυφαίων οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας.

Όλες οι προτάσεις αφορούν χώρους που προσφέρουν ασφάλεια, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα δεδομένα των ημερών, με περιορισμένο αριθμό ατόμων και κρατήσεις.

Το Makedonia Palace σε συνεργασία με το κτήμα Porto Carras στο πλαίσιο της γιορτής “ΒορΟινά… αλλιώς” μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι γευσιγνωσίας με ένα μοναδικό set menu με την υπογραφή του Executive Chef Σωτήρη Ευαγγέλου.

Το διάστημα 25-30 Σεπτεμβρίου ο Executive Chef Σωτήρης Ευαγγέλου και η ομάδα του μας ταξιδεύουν στην ελληνική γαστρονομία και το κτήμα Porto Carras  μας συστήνει τα μοναδικά κρασιά του, κρασιά από τον μεγαλύτερο ενιαίο αμπελώνα της Ελλάδας.

Για να δείτε το μενού πατήστε εδώ

Salonica Restaurant & Bar

Ένα πραγματικό open kitchen με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, αυθεντικές γευστικές προτάσεις μπουφέ και «κάρτας», κάβα με επιλεγμένες ετικέτες κρασιού και υπογραφή Σωτήρη Ευαγγέλου.

Απολαύστε το μενού του σεφ που «ακολουθεί» τις εποχές και της άριστης ποιότητας διαθέσιμες πρώτες ύλες.Το Salonica Restaurant & Bar σας περιμένει με ένα μενού που διαφοροποιείται ανά εποχή και εμπλουτίζεται από μία σειρά θεματικών ενοτήτων που σχεδιάζονται σχεδόν ανά μήνα και περιμένουν να σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Κτήμα Porto Carras

Στη δυτική πλευρά της Σιθωνίας στη Χαλκιδική, εκεί όπου δεσπόζει ο κατάφυτος Μελίτωνας, απλώνονται αμφιθεατρικά 4.500 στρέμματα αμπελώνων, του πλέον ιστορικού κτήματος της χώρας μας. Από το 2000 ο Όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής επεμβαίνει δυναμικά στον εκσυγχρονισμό του οινοποιείου. Η παραγωγική διαδικασία επιτυγχάνεται με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό: πνευματικό πιεστήριο, ειδικές δεξαμενές προζυμωτικής εκχύλισης, ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης διπλού τοιχώματος, αυτόματος έλεγχος θερμοκρασίας ζύμωσης.

Στην ανακαίνιση του οινοποιείου του Κτήματος Πόρτο Καρράς συμπεριλήφθηκε κι η ανακατασκευή του επισκέψιμου χώρου, της αίθουσας γευσιγνωσίας, αλλά και η οργάνωση μιας αξέχαστης περιήγησης στον χώρο των αμπελώνων.

 

Αφήστε μια απάντηση