Η Ακρόπολη των Αθηνών, με τον ναό του Παρθενώνα λειτουργεί, ως σήμα κατατεθέν του δυτικού πολιτισμού και του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Με το νέο ανελκυστήρα αλλά και τις διαδρομές για ΑμεΑ, οι συνάνθρωποί μας που έχουν προβλήματα αναπηρίας ή άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, που επιθυμούν, να βρεθούν στην Ακρόπολη, έχουν πλέον την δυνατότητα, να επισκεφθούν δια ζώσης, αυτό το σπουδαίο Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της χώρα μας.
Η διαδικασία κατασκευής ανελκυστήρα για ΑμεΑ, αίρει τα εμπόδια και εξισώνει όλους τους πολίτες, σε ό, τι έχει να κάνει με την επισκεψιμότητα και την προσβασιμότητα στον βράχο της Ακρόπολης.
Η δημιουργία αυτού του έργου, αποτελεί φιλοσοφία δημοκρατικής σκέψης αφού είναι δείγμα κουλτούρας και πολιτισμού, που πρέπει επιτέλους, να ξεκινήσει να επεκτείνεται και σε άλλους τομείς της καθημερινής μας ζωής.
Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε, τον νέο ανελκυστήρα πλαγιάς στην Ακρόπολη, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη.
Οι σκοποί της UNESCO προάγουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Η αξιέπαινη κατασκευή στην Ακρόπολη, ελπίζουμε ότι θα δώσει την ώθηση για διεύρυνση ανάλογων έργων και σε άλλους μουσειακούς χώρους.
Είναι επιτέλους καιρός να δοθεί το έναυσμα ώστε να εξαφανιστούν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού αλλά και περιθωριοποίησης των συμπολιτών μας με τέτοιου είδους δυσκολίες.
Γράφει η Γεωργία Παράσχου – Διευθύντρια Πολιτισμού και Νεολαίας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων
sugar defender ingredients I’ve had problem
with blood glucose variations for several years, and it actually impacted my energy degrees throughout the day.
Since beginning Sugar Protector, I really feel a lot more well balanced and sharp,
and I don’t experience those mid-day plunges
anymore! I like that it’s an all-natural solution that works without any
harsh adverse effects. It’s really been a game-changer for me