Το Grec Voyage εγκαινιάζει τη στήλη “Christmas Gastronomy” με την Άννα-Μαρία Μπαρού και τις συνταγές της.

Η Άννα-Μαρία Μπαρού ξέρει να δημιουργεί και να δίνει χρώμα στις γιορτές. Τα φετινά Χριστούγεννα θα είμαστε όλοι σπίτι και τι καλύτερο από το να ακολουθήσουμε τις πεντανόστιμες συνταγές της.
Κορμός με βατόμουρα
Υλικά
6 αυγά
½ φλιτζ. και 2 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. φρέσκα βατόμουρα
Λίγη ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
Για τη σαντιγί
200 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη
Για τη σάλτσα βατόμουρο
200 γρ. κατεψυγμένα βατόμουρα
2-3 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ 2-3 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Στη συνέχεια βάζουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι πολύ σιγά και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί (40×28) στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα και το ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο, το αναποδογυρίζουμε πάνω από μια πετσέτα, ξεκολλάμε τη λαδόκολλα από το πάνω μέρος, την αντικαθιστούμε με καινούρια και τυλίγουμε πολύ απαλά (μαζί με την πετσέτα) σε ρολό. Μόλις κρυώσει το κέικ, ξετυλίγουμε προσεκτικά το ρολό και αφαιρούμε τη λαδόκολλα, απλώνουμε τη σάλτσα βατόμουρο και από πάνω την κρέμα σαντιγί και ξανατυλίγουμε. Προσθέτουμε τα βατόμουρα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Σαντιγί
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.
Σάλτσα βατόμουρο
Βάζουμε τα κατεψυγμένα βατόμουρα (περιμένουμε 3-4 λεπτά να μαλακώσουν λίγο) στο μούλτι και τα λιώνουμε. Τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και, μόλις πάρει μία βράση, αφαιρούμε τη σάλτσα από τη φωτιά. Την αφήνουμε να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Καλή Επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

This Post Has 6 Comments

  1. Avatar
    rajabotak

    Just want to say your article is as surprising. The clearness in your post is just great and i can assume you’re an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your RSS feed to keep updated with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the gratifying work.

  2. Avatar
    australian web hosting

    Hmm is anyone else encountering problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

  3. Avatar
    indo cair

    Hey very nice web site!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your website and take the feeds also…I am happy to find so many useful information here in the post, we need work out more strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

  4. Avatar
    indocair

    I’m not sure where you are getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for excellent info I was looking for this information for my mission.

  5. Avatar
    carpano significado

    Thank you for another excellent post. Where else could anyone get that type of information in such an ideal way of writing? I’ve a presentation next week, and I’m on the look for such information.

  6. Avatar
    Teofila Craton

    I am extremely impressed along with your writing skills and also with the format on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way stay up the nice high quality writing, it is rare to look a great weblog like this one today..