Μέσα σε όλη αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία, αποτελεί παραπάνω από θετικό νέο, η λειτουργία ενός νέου ξενοδοχείου. Πρόκειται για το νέο 5αστέρων ξενοδοχείο Ydor Hotel & Spa στην Κέα, το οποίο θα αποτελεί το νέο “αδερφάκι” του Porto Kea Suites και αναμένεται να ανοίξει τον Ιούνιο του 2021.

Ως το νεότερο μέλος των Elixos Hotels, το Ydor Hotel & Spa σχεδιάστηκε με γνώμονα τις ανάγκες των επισκεπτών, ενώ συνδυάζει στοιχεία τοπικής αρχιτεκτονικής και σύγχρονης αισθητικής, δημιουργώντας ένα χαρμάνι απόλυτης πολυτέλειας και ανέσεων.

Η έμπνευση για το όνομα του ξενοδοχείου προήλθε από το κράμα της μυθολογίας  του νησιού και ενός από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου: το στοιχείο του νερού. Η Κέα παλιά ονομαζόταν «Υδρούσσα», από τις άφθονες πηγές νερού που υπήρχαν διάσπαρτες στο νησί. Ο θρύλος λέει ότι οι νύμφες του νερού κατοικούσαν στο καταπράσινο νησί. Οι θεοί ζήλεψαν την απαράμιλλή ομορφιά της Κέας και έστειλαν ένα λιοντάρι να διώξει τις νύμφες με αποτέλεσμα στο νησί να επικρατήσει η ξηρασία. Τότε οι κάτοικοι του τόπου παρακάλεσαν τους θεούς να επαναφέρουν την ομορφιά του νησιού και αυτοί το έκαναν με θέρμη.

Αυτή η αναγέννηση του ωραίου αντικατοπτρίζεται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του Ydor Hotel & Spa με την κεντρική εξωτερική πισίνα, την εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα του spa και τις εννιά πισίνες σε δωμάτια και σουίτες να αποτελούν πηγή ευεξίας για τους φιλοξενούμενους μας. Το Ydor Hotel & Spa είναι ένας προορισμός που περιμένει να εξερευνηθεί.

Αφήστε μια απάντηση