Οι μέρες που περνάμε είναι ιδιαίτερες και ενδεχομένως και δύσκολες. Η υγειονομική κρίση, μας χτυπάει για δεύτερη φορά και ακόμη πιο έντονα την πόρτα. Αλλαγές στην καθημερινότητά μας, αλλά και στις συνήθειες μας με στόχο τον έλεγχρο της πανδημίας. Δεν είναι λίγες οι στιγμές που πιάνω τον εαυτό μου να επισκέπτομαι… διαδικτυακά αγαπημένα μου μέρη, ανά την Ελλάδα και όχι μόνο.

Σήμερα, επιλέγουμε μέσα από το GrecVoyage, να κάνουμε ένα ταξίδι στα όμορφα χωριά της Πελοποννήσου.

Καρύταινα, Αρκαδία

Το πανέμορφο κάστρο του 13ου αι. αποτελεί σήμα κατατεθέν του χωριού, ενώ κάθε γωνιά θα σας γεμίσει ηρεμία και χαλάρωση.

Στεμνίτσα, Αρκαδία

Ένα πέτρινο χωριό, στα 1083 μέτρα υψόμετρο, γεμάτη κερασιές και πλατάνια. Τα επιβλητικά της πυργόσπιτα δημιουργούν το δικό τους ξεχωριστό κλίμα και διάθεση.

Καστάνιτσα, Αρκαδία

Η Καστάνιτσα είναι σκαρφαλωμένη σε μια από τις πιο απότομες πλαγιές του Πάρνωνα. Είναι, επίσης, η τέλεια βάση για χαλάρωση και περπάτημα στο καστανοδάσος που περιβάλλει το χωριό. Η ανάβαση στο κάστρο και η θέα από εκεί προς τον Αργολικό Κόπλο, είναι κάτι που θα σας μείνει αξέχαστο.

Λεοντάρι, Αρκαδία

Στα πιο βόρεια του Βόρειου Ταΰγετου είναι ήσυχο χωριό με αρκετές επιλογές για διαμονή και φαγητό. Τα αξιοθέατα περιλαμβάνουν τις πηγές του Ευρώτα, στην θέση Σκορτσινός, τη βυζαντινή εκκλησία των Αγίων Αποστόλων.

Γεωργίτσι, Λακωνία

Το λένε και «μπαλκόνι του Ταΰγετου», και όχι άδικα. Κτισμένο σε υψόμετρο που σχεδόν ακουμπά το χιλιόμετρο. Τα πέτρινα σπιτάκια με τις κόκκινες κεραμιδοσκεπές είναι ένα αξιοθέατο που όλοι πρέπει να δούνε μια τουλάχιστον φορά στην ζωή τους.

Ζαχλωρού, Αχαϊα

Κρυμμένη στα βάθη του φαραγγιού του Βουραϊκού, από το όνομα του ποταμού που το διασχίζει, είναι ένα ξεχωριστό χωριό, κρυμμένο ανάμεσα στα πελώρια πλατάνια, τις μηλιές και τις καρυδιές.

Λαγκάδια, Αρκαδία

Ένα από τα λιγότερο δημοφιλή χωριά της Αρκαδίας, είναι σαφώς και ένα από τα ομορφότερα. Χτισμένα σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, τα Λαγκάδια είναι ένα εντελώς πέτρινο χωριό με φαντασμαγορική θέα στις καταπράσινες βουνοπλαγιές γύρω του.

 

 

Αφήστε μια απάντηση