Το καλοκαίρι αποτελεί παρελθόν, οι ξέγνοιαστες στιγμές δίπλα στο κύμα, τα ξενύχτια κάτω από τον έναστρο ουρανό αλλά και τα περιορισμένα λόγω κορωνοϊού ταξίδια, δίνουν τη θέση τους σε μικρές ημερήσιες φθινοπωρινές εξορμήσεις. Πάντα η εποχή αυτή, είναι πολύ ιδαίτερη, καθώς βρισκόμαστε ακόμη πολύ κοντά στο καλοκαίρι, ωστόσοοι δουλειές έχουν ξεκινήσει, και ειδικά για φέτος, καλούμαστε όλοι να βρούμε τον ρυθμό μας, ο οποίος όμως συνδυάζεται και ορίζεται και από τις νέες συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία. Το GrecVoyage επιλέγει τις αγαπημένες ημερήσιες εκδρομές και προτείνει να τις εντάξετε στον προγραμματισμό σας μέσα στο φθινόπωρο. Είστε έτοιμοι; Φύγαμε!

Καλάβρυτα

Αγαπημένος, κλασικός προορισμός, τα Καλάβρυτα απέχουν μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, και δίνουν την ευκαιρία για ένα break που θα μας βγάλει έστω για λίγες ώρες από την ένταση της καθημερινότητας. Όμορφες βόλτες στα μαγαζάκια του κεντρικού δρόμου, αλλά και επισκέψεις στα ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της περιοχής, όπως η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, και της Αγίας Λαύρας, θα δώσουν ιδιαίτερο τόνο στην εκδρομή.

Το Σπήλαιο των Λιµνών, στο χωριό Καστριά (www.kastriacave.gr) πρέπει να μπει και αυτό στο πρόγραμμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο Διακοφτό και να ανέβετε με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο, που περνάει μέσα από μία εκπληκτικής ομορφιάς διαδρομή.

Ναύπλιο

Ο πιο δημοφιλής προορισμός για ημερήσιες εκδρομές με αφετηρία την Αθήνα, είναι το Ναύπλιο. Θα χρειαστείτε περίπου 1,5 ώρα οδήγησης και θα φτάσετε σε μία πανέμορφη πόλη, η οποία αποτέλεσε και την πρωτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Γραφικό, αρχοντικό και ροµαντικό το Ναύπλιο, διαθέτει μία ευρεία γκάμα επιλογών, με το Παλαμήδι, να τοποθετείται ως κορωνίδα. Ανάμεσα στις επιλογές, μία βόλτα στον παραλιακό πεζόδρομο με τα καφέ, μία ξενάγηση στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και μία επίσκεψη στο Μπούρτζι. Επίσης, μπορείτε να περπατήσετε γύρω από το Κάστρο, στην Ακροναυπλία ή Ίτς Καλέ, κάνοντας το γνωστό γύρο της Αρβανιτιάς.

Τρίκαλα Κορινθίας

Μία ανάσα από την Αθήνα, η επίσκεψη στα Τρίκαλα Κορινθίας, θα σταθεί ικανή να μας βοηθήσει να αλλάξουμε παραστάσεις σε ενα περιβάλλον που το περιβάλλον δίνει ρεσιτάλ ομορφιάς. Μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στα Κάτω Τρίκαλα, και από εκεί να ξεκινήσετε την την περιήγησή, από τον παλαιότερο οικισµό. Μια λιθόστρωτη πλατεία, η εκκλησία του Αγίου Δηµητρίου, και παραδοσιακά ταβερνάκια, δημιουργούν μία πανέμορφη εικόνα. Στη συνέχεια, φτάνετε στα Μεσαία Τρίκαλα, τα οποία είναι γεµάτα µε παραδοσιακές ταβέρνες, αλλά και καταστήµατα µε παραδοσιακά προϊόντα και προσεγµένους ξενώνες.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση