Ένα ακόμη… Thama,  είναι αυτό που συντελέστηκε φέτος στην Τήνο, με τον πολυσχιδή και καινοτόμο σεφ Δημήτρη Κατριβέση, να τραβάει το φώτα, παρουσιάζοντας ένα γαστρονομικό concept που συζητήθηκε όσο κανένα. Ο γνωστός σεφ, κατάφερε να ισορροπήσει ανάμεσα σε παραδοσιακές γεύσεις εντάσσοντας όμως έθνικ στοιχεία, μετατρέποντας το φαγητό, σε μία ανώτερη γευστική εμπειρία.

Κλείνοντας τη σεζόν, επίλεξε να προσκαλέσει στην κουζίνα του, πέντε σπουδαίους σεφ και να παρουσιάσουν από κοινού ένα μοναδικό δείπνο. Στην κουζίνα του «συναντήθηκαν» ο Akrame Benallal (εστιατόρια Akrame 1* και Atelier Vivanda στο Παρίσι και Akrame στο Hong Kong), ο Giorgio Diana (επίσημος σεφ των The Best Chefs Awards & εστιατόριο Solaya στο Αμμάν), ο Alex Dilling (μέχρι πρόσφατα στο εστιατόριο The Greenhouse 2* στο Λονδίνο), ο Miles Watson (Pure Berlin) και ο Ebbe Vollmer (εστιατόριο Vollmers 2* στο Malmo), οι οποίοι μαζί με τον Δημήτρη Κατριβέση ετοίμασαν τα πιάτα τους, έχοντας ως έμπνευση την Τήνο και τα προϊόντα της.

Για να γίνει αυτό εφικτό, προηγήθηκε αρκετός χρόνος επικοινωνίας με τους διακεκριμένους σεφ, ώστε να γνωρίσουν τα προϊόντα, να μάθουν για το νησί και να εμπνευστούν από αυτό. Αυτός ήταν και ο λόγος που προσκλήθηκαν να φτάσουν λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία, να ζήσουν στον ρυθμό του νησιού και να γνωρίσουν ανθρώπους, περιοχές και να γευτούν προϊόντα. 

Η σπουδαία αυτή συνάντηση στο Thama, που οργανώθηκε υπό την αιγίδα και υποστήριξη των The Best Chefs Awards και ανέδειξε τη δημιουργικότητα, την έμπνευση, και τη συνεργασία, απέσπασε ήδη από την αρχή της ανακοίνωσής της παγκόσμιο ενδιαφέρον, ενδυναμώνοντας την εικόνα της Τήνου και της Ελλάδας ευρύτερα ως γαστρονομικού προορισμού. 

Αφήστε μια απάντηση