fbpx

Σχετικα με εμας

Το “Grec Voyage”, η νέα ιστοσελίδα για τον τουρισμό, ξεκινάει το ταξίδι του, με τον μαίανδρο στο λογότυπό του.

Ο μαίανδρος απεικονίζει την ατελείωτη ροή του χρόνου και το ολοκληρώσιμο των επαναλαμβανόμενων χρονικών κύκλων, όπως και οι ομορφιές της Ελλάδας σε μια διαρκή και ελκυστική ροή (= ο τόπος).

Συμβολίζει τις δυσκολίες της ζωής, τις οποίες καλείται να ξεπεράσει ο άνθρωπος με τη δύναμη του πνεύματος και της ψυχής και να πλησιάσει το ιδανικό. Σε μια σχηματική υπενθύμιση ότι στα δικά του χέρια κρατά το μυστικό της νίκης και αν αυτά δεν επαρκούν τότε μπορεί να τα ενώσει με άλλους, δημιουργώντας μια μαιανδρική αλυσίδα που οδηγεί στη νίκη και στην επιτυχία.

Σε αυτή τη δομή είναι στημένη η ελληνική φιλοξενία (= ο άνθρωπος).

Τόπος και άνθρωπος είναι τα δυο σημαντικά συστατικά μιας πετυχημένης συνταγής, οι δύο βασικοί πυλώνες στον τομέα του τουρισμού.

Στόχος του “Grec Voyage” είναι η παρουσίαση των τουριστικών υποδομών του τόπου μας, της Ελλάδας: τα ξενοδοχεία μας, τα εστιατόριά μας και όλες τις σχετιζόμενες με τον τουρισμό δομές και εκδηλώσεις.

Στα ταξίδια μας αυτά θα γνωρίσουμε ανθρώπους, οι οποίοι  όχι μόνο στελεχώνουν, αλλά και δημιουργούν γεννώντας ιδέες, ώστε η ελληνική φιλοξενία να αποτελεί πρόσκληση-πρόκληση για τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Σε ένα φόντο που μόνο η πένα του ποιητή μπορεί να παρουσιάσει:

Σας καταθέτω 4 λέξεις: θάλασσα, άνεμος, ήλιος, ελευθερία. Έχουν ηλικία τριών χιλιάδων χρόνων. Αυτή είναι η γλώσσα μου, αυτός είναι ο λαός μου”. (Οδυσσέας Ελύτης)

Μέσα από τις σελίδες μας οι επιχειρήσεις του τουρισμού θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να επιλέξει αυτό που πραγματικά θέλει για να καλύψει τις ανάγκες του.

Ο τρόπος παρουσίασης θα  είναι τέτοιος που θα κάνει το προϊόν ελκυστικό, θα καλύπτει πιθανές απορίες του επισκέπτη και θα του μεταδίδει τη ζεστασιά της ελληνικής φιλοξενίας με ταυτόχρονη προβολή της ελληνικής παράδοσης και του πολιτισμού.

 Η ομάδα μας με εμπειρία στον τομέα του τουρισμού και αγάπη για τα ταξίδια σας προσκαλεί να ταξιδέψετε μέσα από τις σελίδες του “Grec Voyage” να ονειρευτείτε μαζί μας και να σχεδιάσετε το δικό σας ταξίδι.

Καλά Ταξίδια!


Ποιοί είμαστε

– Yiannis Panagopoulos –
Από μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου να αγαπάει το ωραίο, και όταν λέμε ωραίο εννοούμε τα ταξίδια, τα ξενοδοχεία και ότι έχει να κάνει με το hospitality. Είχα πει από μικρός ότι θέλω να ασχοληθώ με την φιλοξενία…. φιλοξενία για εμένα σημαίνει ανθώπους που αγαπώ και φυσικά ωραίο φαγητό. Μου αρέσει η επικοινωνία, η ανταλλαγή ιδεών και συναισθημάτων με φόντο το μπλε της θάλασσας. Στα 18 αφήνω την Καλαμάτα και φεύγω για σπούδες Δημοσιογραφίας στην Αθήνα. Αμέσως ξεκίνησα να εργάζομαι σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ως συντάκτης. Αφού ολοκληρώνω τον κύκλο μου στο κομμάτι της ενημέρωσης τα ταξίδια και ο τουρισμός μου χτυπούν την πόρτα. Εργάζομαι ως Travel Editor σε διάφορα sites και από το 2015 μπήκα για τα καλά στον κόσμο των ξενοδοχείων . Το 2020 αποφασίζω να δημιουργήσω το δικό μου site “Grec Voyage”, ένα site αποκλειστικά για τα ταξίδια, την γαστρονομία.

 

-Dimitris Stathopoulos –
Dimitris StathopoulosΑγαπάει τη θάλασσα, τα ταξίδια, την επικοινωνία. Γεννήθηκε το 1978 και μεγάλωσε στον Αγιαννάκη Μεσσηνίας, δίπλα στην αλμύρα του Κυπαρισσιακού. Ασχολείται με τη δημοσιογραφία από το 1999 και το 2004 το ταξίδι μπήκε για τα καλά στη ζωή του. Εργάστηκε ως συντάκτης στην Τουριστική Αγορά και στο Travel Times όπου στη συνέχεια ανέλαβε την αρχισυνταξία. Με τους τουριστικούς οδηγούς «Ανακαλύψτε την Ελλάδα» από την εφημερίδα «Τα Νέα» γύρισε σχεδόν κάθε γωνιά της χώρας, και είχε τη χαρά να γίνει  ομοτράπεζος με ωραίους και δημιουργικούς ανθρώπους. Μίλησε μαζί τους για όνειρα, για δουλειές, για προσδοκίες και επιβεβαίωσε ότι τα σημαντικά πράγματα της ζωής, μας συμβαίνουν πάνω σ’ ένα τραπεζομάντηλο ή σ’ ένα σεντόνι. Συνεργάζεται με το Αθηνόραμα ως συντάκτης σε θέματα τουρισμού, ενώ είναι εξωτερικός συνεργάτης της Εφημερίδας των Συντακτών.

 

Leda Christopoulou– Leda Christopoulou –
Παιχνίδια στην εξοχή, οικογενειακά τραπέζια και πρωτόλεια γραψίματα σε μια παμπάλαια γραφομηχανή! Κάπως έτσι θυμάμαι τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια στην γενέτειρά μου, την Καλαμάτα… Στα 18 μετακόμισα στην Αθήνα για σπουδές δημοσιογραφίας, ακολούθησε η πρακτική και λίγους μήνες αργότερα η ένταξή μου στο δυναμικό του ΣΚΑΪ. Εργάστηκα σε ενημερωτικές εκπομπές και στα δελτία ειδήσεων του σταθμού ως ρεπόρτερ στο ελεύθερο-οικονομικό ρεπορτάζ. Το 2018 με βρήκε ξανά στην Καλαμάτα, όπου επέστρεψα για να πάρω το 2o πτυχίο, Ιστορίας-Αρχαιολογίας & Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, ενώ παράλληλα ξεκίνησα να παρουσιάζω τα μεσημβρινά δελτία ειδήσεων του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού «Μεσόγειος». Πρόσφατα απέκτησα έναν ακόμη τίτλο… αυτόν της «beauty expert» στην ενότητα Greek Beauty του Grec Voyage!