Μπορεί να πλησιάζει η μέρα που ο πλανήτης έχει έναν ακόμη λόγο για να γιορτάσει τον έρωτα και να μας βρίσκει σε καταστάσεις ιδιαίτερες, είτε κάτω από lockdown, είτε σε περιορισμό, ωστόσο όλοι μας έχουμε την ανάγκη μίας μικρής ανάσας, έστω και αν αυτή είναι περιορισμένη. Αυτές τις μέρες, λοιπόν, ανακοινώθηκε η λίστα με τους κορυφαίους ρομαντικούς προορισμούς της Ευρώπης, με την Ελλάδα να είναι παρούσα και μάλιστα με δύο προορισμούς.

Η Παραλία Πρέβελη στον Νομό Ρεθύμνης και η Οία στη Σαντορίνη αποτελούν, σύμφωνα με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα www.europeanbestdestinations.com, ιδανικούς προορισμούς για ερωτευμένους, οι οποίοι επιθυμούν να ξεφύγουν από τις παραδοσιακές επιλογές, όπως η Βενετία, η Πράγα ή η Βουδαπέστη και αναζητούν πρωτότυπες και περισσότερο αυθεντικές ρομαντικές αποδράσεις.

«Η Κρήτη είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των ταξιδιωτών, οι οποίοι αγαπούν τον ήλιο, τις άψογες υποδομές φιλοξενίας και την πληθώρα γαστρονομικών επιλογών και ειδικών μενού διατροφής. Η Κρητική Διατροφή, γνωστή ως μια από τις καλύτερες δίαιτες στον κόσμο, προάγει τη μακροζωία και ενισχύει τη σωστή λειτουργία της καρδιάς. Περιποιηθείτε, λοιπόν, την καρδιά σας, προσφέροντας στον εαυτό σας μια ρομαντική διαμονή στην Κρήτη για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. H Παραλία Πρέβελη, με τον επιβλητικό βράχο σε σχήμα καρδιάς, είναι μοναδική στο είδος της, καθώς βρίσκεται σε ένα φυσικό καταφύγιο στην έξοδο του Μεγάλου Ποταμού, δίνοντας την επιλογή για κολύμπι, είτε στο παγωμένο νερό της λίμνης που σχηματίζεται, είτε στο θερμότερο νερό της θάλασσας», αναφέρει η ιστοσελίδα www.europeanbestdestinations.com.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη λίστα των κορυφαίων ρομαντικών προορισμών για το 2021, έχει αναδημοσιευτεί και στην ιστοσελίδα Forbes US, την οποία επισκέπτονται καθημερινά εκατομμύρια ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο, προκειμένου να επιλέξουν τον επόμενο προορισμό τους.