Η πιο νόστιμη συνταγή για εξαιρετικά ντολμαδάκια από την Άννα – Μαρία Μπαρού.
Υλικά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο 2 κ.σ. δυόσμο ξερό αλάτι, πιπέρι χυμό από 4-5 λεμόνια (μισή ποσότητά για το μείγμα) 70ml ελαιόλαδο (μισή ποσότητά για το μείγμα) ξύσμα από 1 λεμόνι (κατά προτίμηση βιολογικό) 8 φρέσκα κρεμμύδια 1 ματσάκι μαϊντανό 1 ματσάκι άνηθο 250 γρ. ρύζι για πιλάφι 60-70 αμπελόφυλλα 100-150ml νερό Το υπόλοιπο λεμόνι Το υπόλοιπο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τη μισή ποσότητα από το λεμόνι και το λάδι.
2. Το μείγμα μας είναι έτοιμο. Στη συνέχεια, το βάζουμε μέσα στα φύλλα, τα τυλίγουμε και τα τοποθετούμε σε σειρές μέσα στην κατσαρόλα. Τα σκεπάζουμε με ένα μικρό πιατάκι.
3. Σε ένα μπολ βάζουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού με το λάδι και λίγο αλάτι, τα ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν μεταξύ τους και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
4. Προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι και τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 25-30 λεπτά.