Για τη μυρωδιά του πεύκου τη στιγμή που συναντά την αλμύρα της θάλασσας. Για τα χρώματα των νερών που περιλαμβάνουν όλη την γκάμα του μπλε του πράσινου, του σμαραγδί. Για τις αμμουδιές που σε ξανακάνουν παιδί που δεν χορταίνει το παιχνίδι. Για τις νηνεμίες και τα απάγκια που εδώ είναι ο κανόνας. Για τις φωκοσπηλιές, τις Καβουρότρυπες, και τα μαγικά νησάκια από τον Διάπορο έως την Αμουλιάνη.

Για τις ερημικές και ανεξερεύνητες παραλίες που εναλλάσσονται με γοητευτικά beach bar και μαγικά κοκτέιλς. Για την εξυπηρέτηση και την φιλοξενία όπως την εννοούν εδώ στον Βορρά. Για τις μουσικές που έρχονται και σε βρίσκουν εκεί που σκάει το κύμα.

Και για δεκάδες άλλους λόγους, οι παραλίες της Χαλκιδικής είναι μοναδικές, ανεπανάληπτες και γι αυτό λατρεμένες.

  1. Παραλία Χρούσσω – Παλιούρι Κασσάνδρα

Είναι στη λίστα, με τις must to see παραλίες. Ξεχωρίζει για την μεγάλη της αμμουδιά αλλά και τα διαυγή ρηχά της νερά. Τη βρίσκουμε, στο νότιο τμήμα της χερσονήσου της Κασσάνδρας, όπου σε συνδυασμό με την πλούσια βλάστηση της γύρω περιοχής, δημιουργείται ένα μοναδικό σημείο χαλάρωσης και απόλαυσης του ελληνικού καλοκαιριού. Εδώ θα βρείτε επίσης διάσημα beach bars της Χαλκιδικής τα οποία διοργανώνουν πολύ πετυχημένα party.

2. Καβουρότρυπες – Σιθωνία

Την έχετε ακούσει ακόμη και αν δεν έχετε βρεθεί ποτέ στα νερά της. Είναι μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Χαλκιδικής, κοντά στη Σάρτη, με γαλαζοπράσινα νερά, λευκά βράχια, αλλά και πανέμορφους αμμολόφους. Κάποιοι τον έχουν χαρακτηρίσει παράδεισο και κάποιοι άλλοι, δεν περνάνε καλοκαίρι χωρίς να την επισκεφτούν. Οι Καβουρότρυπες, δίνουν στα καλοκαίρια μας, κα΄τι από τη χαμένη τους γοητεία και μας αποκαλύπτουν τη σημασία της απλότητας στην καθημερινότητά μας.

3. Ποσείδι, Φάρος – Κασσάνδρα

Το όνομα της παραλίας αναφέρεται σε έναν αποικιακού φάρου, που χτίστηκε τον 19ο αιώνα. Η παραλία  βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Κασσάνδρας, και διαθέτει αμμουδιά 2 χιλιομέτρων. Αν θέλετε να περάσετε κάποιες ρομαντικές στιγμές στο ηλιοβασίλεμα, η παραλία είναι μια τέλεια επιλογή.

4. Παραλία Καρύδι – Βουρβουρού Σιθωνία

Η πιο εξωτική παραλία της Σιθωνίας θα σας κάνει να πιστεύετε ότι με κάποιο τρόπο προσγειωθήκατε κάπου στην Καραϊβική. Η παραλία έχει πρόσβαση με αυτοκίνητο και η φυσική σκιά είναι άφθονη. Η λευκή άμμος και τα τιρκουάζ νερά είναι απλά θαυμάσια, και για να φτάσετε σε βαθύτερα νερά θα πρέπει να περπατήσετε γύρω στα 30-40 μέτρα. Η παραλία Καρύδι είναι προστατευμένη από τον άνεμο, και τα νερά της είναι ήρεμα και ζεστά.

5. Παραλία Κρυαρίτσι – Συκιά Σιθωνία

Η ανατολικότερη παραλία της Σιθωνίας είναι ένας συνδυασμός των όμορφων ακτών με βραχώδεις φόντο, προσφέροντας ανατολές ηλίου πάνω από το Άγιον Όρος, αν φτάσετε νωρίς. Διαθέτει χρυσή άμμο και βαθιά γαλαζοπράσινα νερά, και εκτός από το κάμπινγκ στο νότιο τμήμα της, η παραλία είναι δωρεάν για τους επισκέπτες. Μπορείτε να περιπλανηθείτε λίγο λόγω της πολυπλοκότητας των δρόμων για να βρείτε αυτή τη μαγευτική παραλία, αλλά αξίζει να την επισκεφθείτε.

6.Παραλία Αλυκές – Αμμουλιανή

Βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία, η παραλία Αλυκές της Αμμουλιανής διαθέτει εξαιρετικά διαυγή νερά, λευκή άμμο και εγκαταστάσεις. Είναι φιλική προς τα παιδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά της, σε αντίθεση με το πράσινο σε σχήμα φεγγαριού, μοιάζει με παράδεισο.

7. Γερακινή – Σιθωνία

Η παραλία είναι ένα 6 χιλιόμετρα μήκος με λευκή άμμο, πλούσια βλάστηση και το πευκοδάσος κυριαρχεί στους γύρω λόφους. Οι εγκαταστάσεις στην παραλία προσφέρουν πολλές ταβέρνες και μπαρ, ακόμη και ένα εγκαταλελειμμένο ορυχείο στο τέλος της παραλίας.

8. Τρανή Αμμούδα – Όρμος Παναγιάς

Μία από τις πιό όμορφες παραλίες της Σιθωνίας είναι η Τρανή Αμμούδα, γνωστή και ως Λιβροχιό. Ξεχωρίζει για την λευκή της αμμουδιά και τα τιρκουάζ νερά της, ενώ εδώ βρίσκονται και τα ερείπια ενός πύργου, δίνοντας στην παραλία και μία ρομαντική νότα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση