Στην Αθήνα, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα αλλά και στην Αίγινα, πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες, τα γυρίσματα της ταινίας «On sourit pour la photo» στην οποία πρωταγωνιστεί το ελληνικό καλοκαίρι αλλά και η Ελλάδα.

Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης,

Με αφορμή το τέλος των γυρισμάτων, τα οποία πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του ΕΟΤ, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, δήλωσε: «Χαίρομαι που ολοκληρώθηκε μια τόσο σημαντική κινηματογραφική παραγωγή, η οποία έχει την στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού. Επιδιώκουμε αυτές τις συνεργασίες καθώς είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους προβολής της χώρας μας, όχι μόνο στην αγορά της Γαλλίας εν προκειμένω, αλλά και διεθνώς. Για τον ΕΟΤ οι συνέργειες σε μεγάλες παραγωγές με απήχηση στο εξωτερικό είναι προτεραιότητα και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ανάλογα εγχειρήματα στο μέλλον». Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο Ιούνιο, οι εκπρόσωποι της παραγωγής της ταινίας είχαν συναντηθεί με τον κο Φραγκάκη και στελέχη του ΕΟΤ προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας “On sourit pour la photo”, στο Ναό της Αθηνάς Αφαίας στην Αίγινα. Εικονίζονται από αριστερά, οι Agnès Hurstel, Pablo Pauly, Jacques Gamblin και Pascale Arbillot.

Φιλοξενία και Γαστρονομία

Παρά τις δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας, οι συντελεστές της ταινίας είχαν τη δυνατότητα να βρεθούν στα σημαντικότερα μνημεία και αξιοθέατα της Αττικής και της Αίγινας και παράλληλα να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία και γαστρονομία. Ενθουσιασμένος από την παραμονή του στη χώρα μας, ο σκηνοθέτης François Uzan σημείωσε: «Η εμπειρία των γυρισμάτων στην Ελλάδα θα μας μείνει πραγματικά αξέχαστη! Είχαμε την τύχη να δουλέψουμε σε ένα τόπο με τόσες ιστορίες και με καταπληκτική φύση. Είμαστε σίγουροι ότι οι θεατές θα “ταξιδέψουν” μαζί με τους χαρακτήρες της ταινίας, θα θυμηθούν τις όμορφες στιγμές διακοπών που έχουν ζήσει στην Ελλάδα και θα θελήσουν να την επισκεφθούν και το επόμενο καλοκαίρι… Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις εικόνες αυτής της πανέμορφης χώρας με τους Γάλλους θεατές!»

Η ταινία αποτελεί συμπαραγωγή των εταιρειών RADAR FILMS, UNAGI PRODUCTIONS και BLONDE PRODUCTIONS και σε αυτήν πρωταγωνιστούν οι Jacques Gamblin, Pascale Arbillot, Pablo Pauly, Agnès Hurstel και ο youtubeur Ludovik.

Το «On sourit pour la photo» θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2021. Η μετάφραση του τίτλου της ταινίας είναι: Χαμογελάστε για τη φωτογραφία.

Αφήστε μια απάντηση