Μπορεί η περίοδος που διανύουμε να είναι ιδιαίτερη και γεμάτη αβεβαιότητα, κανείς όμως δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να ονειρευόμαστε, να σχεδιάζουμε και να αναζητούμε μέρη για τις αποδράσεις μας. Μιας και βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, η Λίμνη Δόξα είναι το κατάλληλο μέρος για να αφεθείς ελεύθερος και να αισθανθείς την ομορφιά ενός απόλυτου χειμερινού τοπίου. Τεράστια πεύκα και πλατάνια γύρω από μια τεχνητή λίμνη με φόντο τον καταγάλανο ουρανό, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το μαγικό σκηνικό.

Μόλις 2 ώρες από την Αθήνα, κοντά στο χωριό Φενεός Κορινθίας, σε υψόμετρο 900 μέτρων, βρίσκεται η πιο όμορφη τεχνητή λίμνη της Πελοποννήσου, η Λίμνη Δόξα.

Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα, που ρέει σε εκείνη την περιοχή. Μπορείς να κάνεις τον γύρο της λίμνης είτε με αυτοκίνητο, είτε με τα πόδια. Αυτό που προτείνουμε, είναι να φορέσεις άνετα παπούτσια και να ντυθείς σχετικά χοντρά και να κάνεις έναν περίπατο. Τα αυτιά σου θα ακούν τους ήχους των πουλιών, τα μάτια σου θα μαγευτούν από το τοπίο που θυμίζει τις Ελβετικές Άλπεις και η μύτη σου θα νιώσει όλα τα αρώματα του φθινοπώρου.

Περπατώντας στο κέντρο της λίμνης, θα συναντήσεις το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου. Το εκκλησάκι πανηγυρίζει στις 27 Αυγούστου, μέρα ονομαστικής εορτής του Αγίου, καθώς και τη μέρα εορτασμού των Φώτων, όπου γίνεται καθαγιασμός των υδάτων της λίμνης. Παλαιότερα, υπήρχε εκεί η Μονή Αγίου Γεωργίου, αλλά λόγω των πλημμυρών μεταφέρθηκε σε απόσταση 2 χιλιομέτρων σε διπλανό ύψωμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Γκούρα, το μεγαλύτερο χωριό της ορεινής Κορινθίας. Ένα χωριό που σε ταξιδεύει στην αρχιτεκτονική της εποχής. Παραδοσιακά σπίτια και μια επιβλητική εκκλησία περιβάλουν την κεντρική πλατεία του χωριού. Παραδοσιακά ξενοδοχεία, ταβερνάκια που μπορεί κανείς να γευτεί παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και τα κλασικά καφενεία με την ξυλόσομπα, όπου ο ελληνικός καφές μοσχομυρίζει με το που ανοίξεις την πόρτα.

Αφήστε μια απάντηση