Η Κως φημίζεται για τις παραλίες. Έτσι και αλλιώς, διαθέτει μία ατελείωτη ακτογραμμή με αχανείς αμμώδεις παραλίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα 2/3 της ακτογραμμής αποτελούν παραλίες. Ψιλή ή παχιά άμμος, μικρά ή μεγαλύτερα βότσαλα, πράσινα ή τυρκουάζ νερά, με κύμα ή χωρίς, με κόσμο ή ερημικές, οι παραλίες της Κω, είναι για κάθε γούστο και επιλογή. Στη Βόρεια πλευρά του νησιού, 11 χλμ. από την πόλη, συναντάμε τη βραβευμένη παραλία Τιγκάκι. Διαθέτει σημεία με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και ελεύθερα. Επίσης, υπάρχουν σχολές για θαλάσσια σπορ. Στη συνέχεια είναι οι Αλυκές αλλά και άλλες οργανωμένες όπως το Μαρμάρι και το Μαστιχάρι.

kos beach

Στη Νότια πλευρά, από την Κέφαλο μέχρι την Καρδάμαινα, θα βρείτε εκπληκτικές παραλίες ιδανικές για μπάνιο και ηλιοθεραπεία. Η ατελείωτη όμορφη και ζωντανή παραλία που ξεκινάει από το λιμανάκι της Κεφάλου, το Καμάρι, με τα beachbar αλλά και η γειτονική του Αγίου Στεφάνου στη σκιά του αρχαιολογικού χώρου των Βασιλικών που χτίστηκαν τον 5ο-6ο αι. και με τη θέα στο νησάκι Καστρί, βρίσκονται στη λίστα με τις παραλίες που πρέπει να επισκεφθείτε. Αν θέλετε πιο ήρεμες στιγμές επιλέξτε την Καμήλα και περπατήστε τέρμα δεξιά περνώντας ένα μικρό βράχο που φτάνει μέχρι τη θάλασσα.

Η παραλία Paradise, με την ατελείωτη αμμουδιά, τα κρυστάλλινα νερά αλλά και τους κέδρους, δημιουργούν έναν πραγματικό παράδεισο ικανό να σας ξεκουράσει και να σας διασκεδάσει. Εδώ επίσης θα βρείτε μία πλούσια γκάμα από θαλάσσια σπορ αλλά και μαγαζιά. Η αμμουδιά της Μάρκος, είναι ιδανική για οικογένειες με ρηχά και πεντακάθαρα νερά.  Η Magic, η τελευταία παραλία πριν αφήσετε πίσω σας την Κέφαλο, διαθέτει αμμουδιά, και πεντακάθαρα νερά.

Στο ίδιο μοτίβο με τις άλλες αμμώδεις και αχανείς παραλίες, και όσο πλησιάζουμε προς Καρδάμαινα, συναντάμε τη Χρυσή Ακτή.

Για μοναδικά ηλιοβασιλέματα, μπορείτε να φτάσετε στα απομακρυσμένα λιμανάκια του Λιμνιώνα και του Άγιου Θεολόγου (τέρμα δυτικά) αλλά και τη χαλαρή παραλία στο Κοχυλάρι.

Αν ψάχνετε για παραλία κοντά στην πόλη, δημοφιλής είναι η βόρεια πλευρά με τα beachbars της παραλίας των Κρητικών και την οργανωμένη ακτή Ζουρούδη μέχρι τα allday στέκια της παραλίας του Μύλου, αλλά και την οικογενειακή παραλία του Ναυτικού Ομίλουl αλλά και η παραλία Λάμπη. Τα Θερμά προσελκύουν τους λάτρεις των ιαματικών νερών και του άγριου τοπίου.

Αφήστε μια απάντηση