Νησιώτική αύρα, κοσμοπολίτικος αέρας και μια απαράμιλλη γοητεία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Γύθειο αξιολάτρευτο. Βρίσκεται στη Λακωνία και προσφέρει αξέχαστες στιγμές στους επισκέπτες μέσα από την γραφικότητά της και την γοητεία της.

Στο Γύθειο μπορεί κανείς να θυμηθεί τα παλιά χρόνια, ψαράδες που φτιάχνουν τα δίχτυα τους, παιδιά που παίζουν στην πλατεία, εικόνες που σίγουρα σου έχουν μείνει στο μυαλό από τα παιδικά σου χρόνια. Νεοκλασικά σπίτια σκαρφαλωμένα αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού “Ακούμαρο”, σοκάκια με πέτρινες σκάλες, το νησί Κρανάη με τον επιβλητικό του φάρο είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το γραφικό Γύθειο.

Σίγουρα αν βρεθείτε εκεί θα πρέπει να επισκεφτείτε το νησάκι Κρανάη που βρίσκεται στη νότια πλευρά της πόλης. Σύμφωνα με την μυθολογία στο συγκεκριμένο νησί διανυκτέρευση η Ωραία Ελένη  σύζυγος του Μενελάου με τον εραστή της Πάρη όταν έφυγαν από τη Σπάρτη.

Το νησάκι κοσμούν  το παρεκκλήσι του Αγίου Πέτρου, ένας οκταγωνικός φάρος του 1873 με 22 μ ύψος και ο πύργος του 3ου μπέη της Μάνης, του Τζαννετάκη Γρηγοράκη, που χτίστηκε τα τελευταία χρόνια της Τουρκοκρατίας και ο οποίος λειτουργεί σήμερα ως Ιστορικό Εθνολογικό Μουσείο Μάνης. Στο βόρειο μέρος του Γυθείου βρίσκεται το Αρχαίο θέατρο που σύμφωνα με τη μυθολογία χτίστηκε από τον Ηρακλή και τον Απόλλων.Το νησί ονομάστηκε έτσι γιατί ο Πάρης φεύγοντας ξέχασε το κράνος τους.

Περίπου 2χλμ από το Γύθειο, το Μαυροβούνι διαθέτει πεντακάθαρη θάλασσα με χοντρή άμμο όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας. Οι λάτρεις των sport έχουν την δυνατότητα να κάνουν wind – surfing και ιστιοσανίδα.

Για αυτούς που αγαπάνε την παραδοσιακή κουζίνα τα ταβερνάκια της περιοχής είναι ιδανικά για απολαύσετε ένα υπέροχο φαγητό δίπλα στη θάλασσα.

 

Αφήστε μια απάντηση