Στις 26 Μαρτίου, θα κυκλοφορήσει το συλλεκτικό μαντίλι της Hermès για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Πρόκειται για ένα ολομέταξο μαντίλι, όπου κυριαρχεί η λέξη «Ελευθερία».
Το μαντίλι «Ελευθερία»
«Η Ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσµια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωµένο µας συνδέεται µε το πεπρωµένο της Ελλάδας», δηλώνει ο Pierre-Αlexis Dumas, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Hermès, υπογραµµίζοντας την επιθυµία του Οίκου να διηγηθεί την ιστορία της ανεξαρτησίας της Ελλάδας. «Βλέπω το µαντίλι σαν βιβλίο, σαν ντοκιµαντέρ, σαν µια ιστορία τυπωµένη σε µετάξι», προσθέτει. Ο σχεδιασµός του μαντιλιού από τον Ηλία Καφούρο τοποθετεί τα γράµµατα της λέξης «ελευθερία» µέσα σε χαρακτηριστικά τοπία από τις τρεις κύριες περιοχές της χώρας: την Hπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου. Σπίτια σκαρφαλωµένα σε βουνοπλαγιές, καµπαναριά, αρχαία περιστύλια, γέφυρες και ευωδιαστές βεράντες που φωλιάζουν µέσα σε καταπράσινα τοπία.

Ο οίκος Hermès, με το αίσθημα της αλληλεγγύης που τον χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, θα διαθέσει μέρος των εσόδων από κάθε πώληση στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος της Αθήνας «Η Σωτηρία».