Δικαίωμα στη Σιωπή; Μια έκθεση με 43 Έλληνες και Κύπριους καλλιτέχνες, εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης εμπειρίας απομόνωσης και αποκλεισμού, βάζει στο τραπέζι θέματα σχετικά με τον διάλογο μεταξύ έργου τέχνης και θεατή, εξετάζοντας ταυτόχρονα τα όρια αυτού του διαλόγου για τους φυλακισμένους θεατές.

Η έκθεση με τίτλο «The Right to Silence? – Δικαίωμα στη Σιωπή;» που εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη, στο John Jay College of Criminal Justice του City University of New York, φιλοδοξεί να ανοίξει έναν διάλογο για την μη ορατότητα και τη σιωπή των φυλακισμένων, καθώς και να διερευνήσει τις εγγενείς δυνατότητες της τέχνης και της αισθητικής να σπάσουν τη σιωπή σχετικά με κρίσιμα πολιτικά ζητήματα, όπως η μαζική φυλάκιση, η μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης, η διαφθορά και κακομεταχείριση εντός των φυλακών, τα έμφυλα δικαιώματα και τα δικαιώματα των ανηλίκων στις φυλακές.
Την ομαδική έκθεση επιμελείται η κορυφαία curator και εικαστικός Σωζήτα Γκουντούνα, στο πλαίσιο μιας πλατφόρμας πολιτισμού με παγκόσμια εμβέλεια, της GREECE IN USA, η οποία έχει στόχο να προάγει την ελληνικό πολιτισμό στο εξωτερικό και να προωθήσει τη διεθνή πολιτιστική συνεργασία και την κοινωνική συμμετοχή. Το GREECE IN USA παρουσιάζει ελληνοαμερικανικές και ελληνικές σύγχρονες παραγωγές που εστιάζουν στα εικαστικά, τις παραστατικές τέχνες, τον πειραματικό κινηματογράφο, τα νέα μέσα, την αρχιτεκτονική και τον χορό.

Η έκθεση είναι διαθέσιμη διαδικτυακά εδώ

