Η Άννα-Μαρία Μπαρού είναι η οικοδέσποινα που τιμά με τον καλύτερο τρόπο τους καλεσμένους της. Λάμψη, κομψότητα, μοναδική γεύση και αφοσίωση, είναι μερικές από τις λέξεις που χαρακτηρίζουν τις δημιουργίες  της. Κάθε φορά με ξεχωριστές και καινούργιες ιδέες, χωρίς να επαναλαμβάνεται και να κουράζει, η Άννα-Μαρία Μπαρού συστήθηκε στο κοινό μέσα από τις τηλεοπτικές τις εμφανίσεις.
Από σήμερα και κάθε εβδομάδα η Άννα-Μαρία Μπαρού θα μας ταξιδεύεις στην γαστρονομία της Ελλάδας μέσα από τις συνταγές της.

Ελληνική Γαριδομακαρονάδα

Υλικά 
80 ml ελαιόλαδο 

650 γρ. Φρέσκες γαρίδες 

2 μεγάλα κρεμμύδια (κομμένα σε κυβάκια)

1-2 σκελίδες σκόρδο 

1 κόκκινη πιπεριά τσίλι (Ψιλοκομμένη)

Αλάτι

1 κγ. Άσπρο πιπέρι 

100ml  άσπρο κρασί 

500 γρ. Σπαγετίνι ή Λιγκουίνι

100ml  νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά 

Λίγα φρέσκα φύλλα θυμάρι
Εκτέλεση 
1· Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλμυρό νερό ανάλογα με τα λεπτά που μας γράφει το πακέτο (Εάν σας αρέσουν Al dente Θα τα βράσετε 2 λεπτά λιγότερο)
2· Πλένουμε και σουρώνουμε τις γαρίδες και περιμένουμε να στεγνώσουν ή τις τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας μια μια και τις στεγνώνουμε. Αφού στεγνώσουν με ένα ψαλίδι κόβουμε το κάτω μέρος της γαρίδας.
3· Σοτάρουμε τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο σε 2-3 δόσεις και τις τοποθετούμε αμέσως σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε.
4· Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο  (2-3 λεπτά περίπου) και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο την πιπεριά τσίλι, το αλάτι ,το άσπρο πιπέρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί.
5· Εντωμεταξύ αφαιρούμε με ένα φλιτζάνι λίγο νερό από την κατσαρόλα με τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.
6· Προσθέτουμε περίπου 100ml  από το ζεστό νερό στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα σουρωμένα μακαρόνια, τα φρέσκα φύλλα θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε μία ωραία πιατέλα.