Στον τόπο καταγωγής μου, την ορεινή Φθιώτιδα, φτιάχνουμε όλο τον χρόνο το κουρκωτό, μια πίτα με κουρκούτι δηλαδή, χωρίς φύλλο, συνταγή που συναντάμε και σε άλλα μέρη της Ελλάδας άλλωστε, όπως τη ζυμαρόπιτα (ή κασόπιτα) της Ηπείρου. Εδώ την προτείνω με καρότα. Το καλοκαίρι, αντικαταστήστε με τριμμένα κολοκυθάκια και στην καρδιά του χειμώνα χρησιμοποιήστε τριμμένη κολοκύθα. Πειραματιστείτε επίσης με τα τυριά και βάλτε ό,τι σας αρέσει περισσότερο, π.χ. κεφαλογραβιέρα, γραβιέρα Κρήτης, ακόμα και γκούντα για πιο γλυκιά γεύση.
Προετοιμασία: 20΄ Ψήσιμο: 45΄ Μερίδες: 6-8
ΥΛΙΚΑ
100 ml ελαιόλαδο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

4 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα και καλά στυμμένα

250 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, θρυμματισμένη

100 γρ. κασέρι, τριμμένο

½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, καλά κοσκινισμένο

1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής με ένα κλικ εδώ https://dinanikolaou.gr/kourkoto-me-karota-kai-feta/

Comments are closed.