Η Ντίνα Νικολάου, έχοντας μεγαλώσει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, ανάμεσα σε γυναίκες που μπόλιαζαν το φαγητό τους με αγάπη και τρυφερότητα, έμαθε από πολύ νωρίς να ξεχωρίζει και να αγαπά τις αληθινές γεύσεις. Ξεκινώντας με σπουδές στις διασημότερες σχολές μαγειρικής της Γαλλίας, αλλά και αμέτρητες ώρες στις κουζίνες μεγάλων εστιατορίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποφασίζει να στηρίξει την ελληνική, μικρή, τοπική παραγωγή της χώρας της και να γίνει η πρέσβειρά της στο εξωτερικό.

Διατηρώντας 2 εστιατόρια στο Παρίσι μαζί με την αδελφή της Μαρία, μαθαίνει στους Γάλλους την πραγματική ελληνική κουζίνα, μακριά από γραφικότητες και τουριστικά κλισέ. Νιώθει την υποχρέωση να καταφέρει να διαδώσει την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα σε όλο τον κόσμο, με απόλυτο στόχο να γίνει η Ελλάδα ένα διάσημος γαστρονομικός προορισμός.

Τα άπειρα ταξίδια της σε πολλά μέρη της Ελλάδας, της έδωσαν την ευκαιρία να γνωρίσει πολλούς νέους Έλληνες παραγωγούς και επαγγελματίες και να αγαπήσει ιδιαίτερα τα προϊόντα τους. Τα κριτήρια δεν είναι πολλά, κυρίως η γεύση, ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής τους και η μοναδικότητά τους. Στο Evi Evane εισάγει μοναδικά ελληνικά προϊόντα και τα εντάσσει στο μενού. Τα κρασιά που σερβίρει είναι μόνο Ελληνικά και για κάθε πιάτο που υπάρχει στο μενού, κάνει τοπικές αναφορές. Έτσι, δίνεται στους πελάτες ένα «εισιτήριο» για να θελήσουν να ταξιδέψουν μέχρι την Ελλάδα και να τα αναζητήσουν.

Η Ντίνα Νικολάου είναι από τους ανθρώπους που αγαπούν και τιμούν την Ελλάδα και την γαστρονομία της με το καλύτερο τρόπο. Κάθε συνταγή της είναι ένα ταξίδι στα όμορφα μέρη της χώρας μας και στους ανθρώπους της.

Τα πιο όμορφα και γευστικά γαστρονομικά ταξίδια ξεκινούν. Από σήμερα και κάθε Τετάρτη, η Ντίνα Νικολάου θα παρουσιάζει στο Grec Voyage τις πιο ελληνικές συνταγές! 

Επισκεφθείτε το www.dinanikolaou.gr