ΓαστρονομιαΣυνταγές by Dina Nikolaou

Γαλατόπιτα με τραγανό τσιπουράτο φύλλο από την Ντίνα Νικολάου!

Μια γαλατόπιτα που θα απολαύσετε, αφού τα αρώματα από το τσίπουρο και το πορτοκάλι την κάνουν πολύ ιδιαίτερη. Το φύλλο δεν χρειάζεται να το ανοίξετε πάρα πολύ λεπτό. Αρκεί να εξέχει αρκετά από το ταψάκι για να μπορέσετε να το γυρίσετε σε στεφάνι.

 

Προετοιμασία: 30´Αναμονή: 2 ώρες Ψήσιμο: 45´-50´ Μερίδες: 4-6
Υλικά

Για το φύλλο

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

500 ml νερό

30 γρ. ελαιόλαδο

20 γρ.  τσίπουρο

20 γρ. αλάτι

10 γρ. ζάχαρη

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

170 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

50 γρ. βούτυρο

Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι

Επιπλέον υλικά

80 γρ. βούτυρο λιωμένο, για το άλειμμα των φύλλων και των ταψιών

1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα

Ζάχαρη κρυσταλλική

Κανέλα σκόνη

Λίγο αλεύρι, για το άνοιγμα των φύλλων

Ζάχαρη άχνη

 

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής με ένα κλικ εδώ https://dinanikolaou.gr/galatopita-me-tragano-tsipourato-fyllo/

 

Comments are closed.