Σε «ριβιέρα της Βόρειας Ελλάδας» θέλει να μετατρέψει την παραλία του Οφρυνίου στην Καβάλα το νέο project με τον τίτλο Costa Ofrynio, που περιλαμβάνει δύο ξενοδοχεία, ένα τουριστικό «χωριό» και ένα θεματικό πάρκο.

Το multiplex τουριστικό συγκρότημα σχεδιάζεται δίπλα στη θάλασσα, σε συνολική έκταση 175 στρεμμάτων και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα δημιουργήσει περίπου 400 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η επένδυση θα ολοκληρωθεί μέσα σε 5-7 χρόνια, ενώ τον σχεδιασμό έχει αναλάβει ο βραβευμένος αρχιτέκτονας Κώστας Πουλόπουλος, ο οποίος ζει στη Δανία και εξειδικεύεται στην ανέγερση κτηρίων μεγάλης κλίμακας σε Ευρώπη και Ασία.

Το πρώτο βήμα της επένδυσης θα αφορά στη δημιουργία του πολυτελούς ξενοδοχείου Alexandrou Chora Resort, το οποίο θα αναπτυχθεί σε έκταση 25 στρεμμάτων και έχει προϋπολογισμό 7 εκατομμύρια ευρώ. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2021. Το Alexandrou Spa Hotel είναι το δεύτερο πολυτελές ξενοδοχείο του συγκροτήματος, σε έκταση 25 επίσης στρεμμάτων, το οποίο θα διαθέτει παροχές ευεξίας, spa, θεραπευτικής χαλάρωσης και σωματικής και πνευματικής αναζωογόνησης. Θα «τρέξει» παράλληλα με το Alexandrou Chora Village, έναν πρότυπο οικισμό με 280 βίλες. Εφόσον οι αδειοδοτήσεις δοθούν εγκαίρως, εκτιμάται ότι οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν εντός του 2022. Τα δύο ξενοδοχειακά συγκροτήματα θα διαθέτουν συνολικά περισσότερες από 300 κλίνες. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το Alexandrou Chora Village θα μοιάζει με ένα μικρό χωριό, το οποίο θα έχει αναπτυχθεί σε έκταση 85 στρεμμάτων. Οι κοινόχρηστοι χώροι θα έχουν πρωτεύοντα ρόλο, ενώ ο χώρος θα περιλαμβάνει πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, ενώ θα διαθέτει ιατρείο, εμπορικά καταστήματα και οι ένοικοί του θα έχουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις θεραπευτικές δραστηριότητες και παροχές των δύο ξενοδοχείων.

Τo project θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία του Alexander Theme Park, όπου σε μία έκταση 40 στρεμμάτων θα αναδειχθεί η ευρύτερη περιοχή, μέσα από τον ιστορικό της πλούτο, τα αρχαιολογικά της ευρήματα και το παγκόσμιο brand name του Μεγάλου Αλεξάνδρου, προσελκύοντας εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Σημειώνουμε ότι το Οφρύνιο βρίσκεται πολύ κοντά στην Αμφίπολη, με τις ανακαλύψεις στον Τύμβο Καστά να αποτελούν έμπνευση για τον Νίκο Κουρτίδη. Ο στεγασμένος χώρος του θεματικού πάρκου θα είναι συνολικά 1.800 τ.μ., ενώ μεγάλο τμήμα του θα αναπτυχθεί στον ειδικά διαμορφωμένο και θεματοποιημένο εξωτερικό χώρο. Τον σχεδιασμό του θεματικού πάρκου έχει αναλάβει και ολοκληρώνει το επόμενο διάστημα η Dream Workers, γνωστή για την εμπειρία της στα θεματικά πάρκα, η οποία συνεργάζεται με μια επιστημονική ομάδα καθηγητών και ιστορικών. Εκτιμάται ότι μόνο στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εκδρομών, το θεματικό πάρκο θα υποδέχεται περισσότερους από 70.000 μαθητές τον χρόνο.