Την πρώτη θέση στη λίστα με τα 35 καλύτερα νησιά του κόσμου (Best Island in the World) καταλαμβάνει η Φολέγανδρος ενώ στην ίδια λίστα συναντάμε και τρία ακόμη ελληνικά νησιά, Ζάκυνθος, Κρήτη(Χανιά) και Μύκονος. Τα βραβεία Reader`s Choice Awards 2020 του διεθνώς αναγνωρισμένου ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveler είναι αποτέλεσμα ψηφοφορίας μεταξύ 600.000 αναγνωστών οι οποίοι καλούνται να ψηφίσουν τις καλύτερες ταξιδιωτικές επιλογές της χρονιάς. Στην ανάλυση που κάνει το περιοδικό, προκύπτει ότι η Φολέγανδρος ξεχωρίζει καθώς έχει ίδια χαρακτηριστικά με τη Σαντορίνη, διατηρώντας όμως χαμηλότερο προφίλ και χωρίς πολυκοσμία.

Από τα αξιοθέατα του νησιού, το περιοδικό ξεχωρίζει τη Χρυσοσπηλιά, το δυσπρόσιτο σπήλαιο στη βορειοανατολική πλευρά της Φολεγάνδρου, ενώ για όσους αναζητούν απομακρυσμένες παραλίες προτείνει τον Άγιο Γεώργιο και το Αμπέλι. Επίσης, συστήνει στους αναγνώστες να δοκιμάσουν ματσάτα, τα χειροποίητα ζυμαρικά που πρωταγωνιστούν στη γαστρονομία του νησιού, στα εστιατόρια της Χώρας.

Στις υπόλοιπες ελληνικές παρουσίες της λίστας συναντάμε τη Ζάκυνθο με την πολυφωτογραφημένη παραλία Ναυάγιο να αποσπά ιδιαίτερη αναφορά στο σχετικό άρθρο, ενώ σχολιάζεται και το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρημνών το οποίο βρίσκεται σε σημείο με εξαιρετική θέα.

Ακολουθεί η Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, που ξεχωρίζει για τον πολιτισμό του, τα τοπία του, την κουζίνα του και τη μυθολογική ιστορία του. Το μινωικό ανάκτορο στην Κνωσό είναι ένα αξιοθέατο που πρέπει να δει κάθε επισκέπτης, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό περιοδικό, ενώ αναφορά γίνεται και στον εξωτική παραλία του Μπάλου, στη βόρεια άκρη της χερσονήσου της Γραμβούσας στο νομό Χανίων.

Το τέταρτο νησί που διακρίθηκε είναι η Μύκονος. Το Conde Nast Traveler αναφέρει ότι αποτελεί δημοφιλή στάση για κρουαζιερόπλοια, ενώ τα πάρτι που διεξάγονται εκεί θα εντυπωσίαζαν ακόμη και τον Διόνυσο. Επίσης, συμβουλεύει τους αναγνώστες να αποφύγουν να την επισκεφτούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αν θέλουν να πάρουν μια καλύτερη γεύση από την τοπική ζωή.

Dexamenes στην Ηλεία

Όσον αφορά την κατηγορία ξενοδοχείων, 8 ελληνικά βρέθηκαν στον κατάλογο των καλύτερων στην Ευρώπη για το 2020, και είναι τα: Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, The Romanos/ Costa Navarino στην Πελοπόννησο, Blue Palace στην Κρήτη, Porto Zante στη Ζάκυνθο, Grand Bretagne στην Αθήνα, Four Seasons Astir Palace, Parilio στην Πάρο, και Dexamenes στην Πελοπόννησο.

Αφήστε μια απάντηση