Εμπνευσμένο, μοναδικό, καινοτόμο: το THE DANCE OF THE ROCKS, ένα μοναδικό concept με στόχο να προάγει το άθλημα της αναρρίχησης από την Climb Up, μιας ομάδας – πρωταγωνίστριας στις υπαίθριες δραστηριότητες, η οποία με πηγή έμπνευσης την αγάπη της και το σεβασμό για τη φύση, στοχεύει να δώσει μια διαφορετική πτυχή στο άθλημα, να προσελκύσει νέους λάτρεις, να ενθουσιάσει και να εντυπωσιάσει!

Με το THE DANCE OF THE ROCKS παρουσιάζει ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης της αναρρίχησης και την παραλληλίζει με το κλασσικό μπαλέτο. Γιατί το άθλημα της αναρρίχησης είναι πολλά περισσότερα από το προφανές. Είναι ένας χορός του σώματος, των συναισθημάτων και των αισθήσεων. Είναι ένας χορός όπου ο «καλλιτέχνης» συνδυάζει ένα σύνολο πραγμάτων για να δώσει τη δική του παράσταση: τεχνική, φυσική κατάσταση,
αναπνοές, χάρη, δύναμη, αδιάλειπτη προσοχή στη λεπτομέρεια, συγκέντρωση, προσπάθεια και επιμονή.

Με τη δική του σκηνή να είναι η φύση και τα βουνά, απολαμβάνει ένα συνδυασμό ελευθερίας, ασφάλειας και προσωπικής βελτίωσης που φέρνει στην επιφάνεια πτυχές του χαρακτήρα του που ίσως έχουν κρυφτεί πίσω από την καθημερινότητα και του χαρίζει την ευκαιρία να έρθει ξανά σε επαφή με τον πραγματικό του εαυτό.

Είναι ώρα να δοκιμάσουμε τη δική μας χορογραφία στην μεγαλύτερη σκηνή, την Ελληνική Φύση.

Tο promo video 

Το άθλημα της αναρρίχησης

Όταν το 2013 ιδρύσαμε την Climb UP, στόχος μας ήταν η μετάδοση της αγάπης και του σεβασμού μας για τη φύση και τον εναλλακτικό τουρισμό. Από την πρώτη μέρα στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας βρίσκεται η αναρρίχηση, και σήμερα σε συνεργασία με ορειβατικούς συλλόγους και ομοσπονδιακές σχολές πραγματοποιούμε μαθήματα και εξορμήσεις αναρρίχησης, εκπαιδεύοντας όποιον αγαπά τη φύση και θέλει να γνωρίσει το σπουδαίο αυτό άθλημα.

Η αναρρίχηση έχει σαφή ορισμό: στο λεξικό, ορίζεται ως “η προώθηση σε κάθετη ή κεκλιμένη σκληρή επιφάνεια με τη χρήση ειδικών τεχνικών και κινήσεων”. Όμως για εμάς, αλλά και για τους περισσότερους από όσους έχουν ήδη νιώσει την αίσθηση των βράχων στα δάχτυλά τους, ο ορισμός της είναι τόσο προσωπικός όσο και κάθε εμπειρία που σου προσφέρει κάτι παραπάνω στο σώμα και την ψυχή.

Φωτογραφία: Κορνήλιος Σαραντίογλου

Η αναρρίχηση βρίσκει τις ρίζες της στα τέλη του 15 ου αιώνα Μ.Χ. και αρχικά χρησίμευε ως μορφή εκπαίδευσης για τους ορειβάτες ώστε να βελτιώσουν τις τεχνικές τους, ενώ το 1950 έγινε και επίσημα αυτόνομο σπορ. Μέσα στα χρόνια άλλαξαν πολλά. Από τεχνολογίες και υλικά μέχρι τρόπους προπόνησης και ανάβασης ενώ μόλις το 2016 η αθλητική αναρρίχηση αναγνωρίστηκε ως Ολυμπιακό άθλημα και την ίδια χρονιά, συντάχθηκε το καταστατικό της
αναρριχητικής δεοντολογίας από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αθλητικής Αναρρίχησης.

Εκεί, δεν έλειψαν έννοιες όπως το πάθος, η ελευθερία, η φιλία, η ιστορία, η κίνηση και η ομορφιά που μας προϊδεάζουν για κάτι βαθύτερο.
Ο αναρριχητής καλείται να κινηθεί σε διαφορετικό και αφιλόξενο περιβάλλον, να στηριχθεί στις μύτες των ποδιών και τις άκρες των δαχτύλων του, να αντιμετωπίσει τη βαρύτητα και να ελιχθεί με άρτια μελετημένες κινήσεις έως τον στόχο του – το τέλος της διαδρομής και την επιστροφή στο έδαφος. Κυρίως όμως, καλείται να εμπιστευτεί τον σχοινοσύντροφό του –
όποιος και αν είναι αυτός και από όπου και αν προέρχεται – αλλά και να γίνει άξιος της εμπιστοσύνης αυτού.

Φωτογραφία: Κορνήλιος Σαραντίογλου

Στην ουσία, για να πραγματοποιήσει άρτια μία διαδρομή, οφείλει να συγχρονίσει τις κινήσεις του, να σκεφτεί μεθοδικά, πρακτικά και λογικά. Να ελέγξει τις ανάσες του, να ξεπεράσει προσωπικούς φραγμούς και φόβους, να συνεργαστεί, να αναλάβει ευθύνες και να μη σταθεί απαθής μπροστά σε ένα πρόβλημα.

Πραγματική άλλωστε ορολογία του αθλήματος, ένα πρόβλημα είναι η αναζήτηση της επόμενης κατάλληλης κίνησης που θα σε φέρει ένα βήμα πιο
κοντά στον στόχο. Συνεπώς, καλείται να πειθαρχήσει και να επιμείνει – πρακτικές που θα τον συντροφεύουν σε όλη του τη ζωή, πόσο μάλλον εάν τις ανακαλύψει από παιδί. Η αναρρίχηση βέβαια, όπως και κάθε τι στη ζωή, δεν είναι απαραίτητα για όλους. Οι αξίες της αναρρίχησης όμως είναι ένα δώρο που μπορούμε να χαρίσουμε στον εαυτό μας και η χώρα μας, το προσφέρει απλόχερα.

Η Ελλάδα, ήδη παγκόσμια αναγνωρισμένος αναρριχητικός προορισμός, προσφέρει μαγευτικές διαδρομές για κάθε επίπεδο. Από την Κάλυμνο και τα Μετέωρα έως την Λαγκάδα και το Λεωνίδιο, και με ακόμα περισσότερες δυνατότητες ανάπτυξης, η χώρα μας προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό ομορφιάς, ιστορίας, περιπέτειας, μοναδικών τοπίων αλλά και άρτια καταρτισμένων εκπαιδευτών που θα στηρίξουν τον αναρριχητή στα πρώτα του βήματα αλλά και στην εξέλιξή του.

Climb Up
Με σχεδόν 20 χρόνια εμπειρία σε υπαίθριες δραστηριότητες, η Climb Up, με επίκεντρο την αναρρίχηση, υποστηρίζει τον εναλλακτικό τουρισμό με σκοπό την προώθηση της Ελληνικής φύσης ως κορυφαίο παγκόσμιο αναρριχητικό και τουριστικό προορισμό.
Έχοντας ταξιδέψει στους περισσότερους κορυφαίους αναρριχητικούς και ορειβατικούς προορισμούς ανά τον κόσμο, η ομάδα της Climb Up έχει ως όραμα την έμπνευση, τη μετάδοση της γνώσης και της αγάπης για την Ελλάδα με κύρια προτεραιότητα την ασφάλεια και την απόλυτη απόλαυση.
Η εταιρία προσφέρει στους επισκέπτες απαράμιλλες εμπειρίες και υπαίθριες δραστηριότητες με κινητήριο δύναμη το πάθος και την αγάπη για την περιπέτεια.

VideoCredits
Αναρρίχηση: Αντρέας Γρίβας
Χορός: Μαριτίνα Κατσιμπράκη
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Σκιαδόπουλος
Θέατρο: Κάρολος Κουν – Θεατρική Σκηνή Αλίμου
Φόρεμα: harris mitsiopoulos
Film & Photography Director – Cinematographer: Κορνήλιος Σαραντίογλου
Παραγωγή: Vertigo Production

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.climbup.gr

Αφήστε μια απάντηση