Σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι, καταπληκτικές παραλίες με αβαθή νερά και αμμουδιές, γεύσεις που ξετρελαίνουν τα παιδιά. Δεκάδες επιλογές για να βρεθείτε μαζί με την οικογένεια σας και να δημιουργήσετε αξέχασετς στιγμές. 

Το καλοκαίρι, είναι συνυφασμένο με τις παραλίες και ειδικότερα και με το παιδικό παιχνίδι στις ακτές. Στη Χαλκιδική, θα σας δοθεί η ευκαιρία να βρεθείτε σε όμορφες ρηχές θάλασσες με λευκή άμμο και διάφανα πρασινογάλαζα νερά. Ο κατάλληλος χώρος για να φτιάξετε κάστρα στην άμμο είναι εδώ και μάλιστα θα το ευχαριστηθείτε και εσείς και τα παιδιά σας. Ποιες είναι οι παραλίες αυτές;

Παραλία Μπούσουλας – Sani

Η παραλία της Σάνης, το Παλιούρι στεφανωμένο από πευκοδάσος, η Άφυτος, η Καλλιθέα, ο Νέος Μαρμαράς και ο Παράδεισος, οι εξωτικές  Καβουρότρυπες με τα ρηχά πράσινα νερά και το Καρύδι, η Νικήτη οργανωμένη σε όλο το μήκος της, η πλαζ της Ιερισσού, η Καλόγρια με τα beach bars, το Πόρτο Κουφό με τα πάντα ήρεμα νερά του, το Καλαμίτσι, οι ορμίσκοι του Πόρτο Καρράς. Επιλέξτε την παραλία που θέλετε και απολαύστε τις διακοπές με τα παιδιά σας, πλάι στη θάλασσα.

Πανεπιστημιακό Δάσος Ταξιάρχη

Μία εκπαιδευτική εκδρομή που θα εντυπωσιάσει τα παιδιά σας αλλά και εσάς τους ίδιους, είναι στο πανεπιστημιακό δάσος του Ταξιάρχη στην ορεινή Χαλκιδική. Βρίσκεται στις νοτιοδυτικές πλαγιές του Χολομώντα και αποτελείται από διάφορα είδη δέντρων, όπως δρυς, οξιές, πεύκα, έλατα αλλά και κουμαριές, πουρνάρια ρείκια.   Εδώ λειτουργεί δασικό μουσείο όπου μπορείτε να δείτε εκθέσεις σχετικές με την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Μεταξύ των άγριων ζώων που κατοικούν στο δάσος του Ταξιάρχη υπάρχουν αγριόχοιροι, λύκοι, αλεπούδες, κουνάβια, νυφίτσες, ασβοί, αγριόγατες, γεράκια, πέρδικες και νυχτερίδες. Κάποια από αυτά τα ζώα είναι υπό εξαφάνιση και θεωρούνται προστατευόμενα. Μπορείτε επίσης, να ακολουθήσετε διάφορες περιπατητικές διαδρομές μέσα στο δάσος κάτω από τη σκιά των δέντρων. Μετά το τέλος της διαδρομής σας, θα επιλέξετε να δοκιμάσετε κάποια από τα τοπικά προϊόντα και τοπικές συνταγές στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής. Επίσης, εδώ βρίσκονται και οι καλλιέργειες ελάτων που χρησιμοποιούνται για το στολισμό των Χριστουγέννων.

Άλσος Αριστοτέλη

Ώρα για πειράματα και διασκέδαση στο Άλσος του Αριστοτέλη. Ο μεγάλος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης, γεννήθηκε στα Αρχαία Στάγειρα και θέλοντας να τον τιμήσουν, το 1956, έστησαν ένα επιβλητικό άγαλμα, σε σημείο κοντά στον οικισμό. Αυτό το σημείο εξελίχθηκε σε ένα πανέμορφο και εκπαιδευτικό θεματικό πάρκο, το οποίο φιλοξενεί διαδραστικά πειραματικά όργανα, που βασίζονται στα συγγράμματα του Αριστοτέλη και ειδικότερα στο έργο «τα Φυσικά». Μεταξύ των οργάνων που θα συναντήσετε στο χώρο είναι η πυξίδα, το τηλεσκόπιο, το πρίσμα, το ηλιακό ρολόι, ο φακός, το πεντάφωνο, οι οπτικοί δίσκοι και το εκκρεμές. ασΈνα ακόμη όργανο με το οποίο ξετρελαίνονται μικροί και μεγάλοι, είναι τα παραβολικά κάτοπτρα. Είναι τοποθετημένα σε ευθεία γραμμή, σε αρκετά μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο. Αν σταθούν δύο άτομα μπροστά σε κάθε ένα από αυτά μπορούν άνετα να συνομιλήσουν, ακόμα και αν μιλούν ψιθυριστά. Αυτό συμβαίνει διότι τα μεταφερόμενα μέσω του αέρα ηχητικά κύματα ανακλώνται στο παραβολικό κάτοπτρο και η ενέργειά τους συγκεντρώνεται στο κέντρο και ο ήχος καταλήγει ενισχυμένος στα αυτιά αυτών που παίρνουν μέρος στο πείραμα.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου

Εδώ θα πάρετε μία πολύ καλή γεύση από τον αρχαίο πολιτισμό του Πολυγύρου, καθώς στεγάζει τρεις μόνιμες εκθέσεις: μια με ευρήματα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του νομού, μια δεύτερη με ευρήματα από τις τρεις αποικίες της Άνδρου στη Χαλκιδική, τα Στάγειρα, την Άκανθο και τη Σάνη, καθώς και την έκθεση της Συλλογής Λαμπροπούλου. Η συλλογή Λαμπρόπουλου, αποτελείται από ντόπια πήλινα ειδώλια και προτομές, χάλκινα αγγεία και κοσμήματα.

Στο βασίλειο της μέλισσας

Σε μία περιοχή, που εξαιτίας των πολλών αρωματικών φυτών αλλά και γενικότερα της πλούσιας χλωρίδας, οι μέλισσες έχουν στήσει… το βασίλειό τους. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε κοντά τους και να μάθετε τα πάντα για αυτές. Λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας τόσο για εσάς, όσο και για τις μέλισσες υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφθείτε από κοντά τις κυψέλες, με τους ειδικούς μελισσοκόμους να σας εξηγούν τη δομή της κοινωνίας των μελισσών. Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε γευσιγνωσία μελιού και να καταλάβετε τις διαφορές ανάμεσα στα διάφορα είδη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση