Ενδεχομένως οι παραλίες της, τα καταγάλανα νερά, οι καταπράσινες πλαγιές. Όταν βρεθείτε στην περιοχή θέλετε να την ανακαλύψετε. Να την ζήσετε στο έπακρο τη φυσική της ομορφιά μέσα από δραστηριότητες εξερεύνησης.

Περιπατητικές Διαδρομές

Η Χαλκιδική ολόκληρη είναι γεμάτη με εναλλακτικές περιπατητικές διαδρομές κατά τη διάρκειά των οποίων θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε μοναδικά τοπία και να βγάλετε εκπληκτικές φωτογραφίες. Θα περπατήσετε κάτω από τις καστανιές και τις βελανιδιές, ενώ θα θαυμάσετε τα αγέρωχα έλατα στο βουνό του Χολομώντα στην Κεντρική Χαλκιδική, αλλά και τα ελαιόδεντρα σε χαμηλότερα υψόμετρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Χαλκιδική υπάρχουν περισσότερες από 20 πολύ ενδιαφέρουσες διαδρομές με σήμανση που σας περιμένουν να τις εξερευνήσετε. Ανάλογα με τη φυσική σας κατάσταση και το χρόνο σας, μπορείτε να επιλέξετε διαδρομές από μία ώρα μέχρι 8 και 10 ώρες. Είστε έτοιμοι;

 

Με τα ποδήλατα

Η αλήθεια είναι ότι οι λάτρεις του ποδηλάτου, θα βρουν το place to be! Το σχετικά ήπιο έδαφος, χωρίς τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές, δίνει στους ποδηλάτες την ευκαιρία να κινούνται από το ένα σημείο στο άλλο με μεγάλη ευκολία ενώ παράλληλα περνούν από σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος, από πολύ όμορφες και κάποιες φορές έρημες και απόμακρες παραλίες. Παράλληλα για τους πιο έμπειρους υπάρχουν και πιο δύσκολες διαδρομές στα πιο ορεινά σημεία της περιοχής με εξίσου σημαντικά και ενδιαφέροντα σημεία. Συνολικά υπάρχουν καταγεγραμμένες 17 ποδηλατικές διαδρομές και φυσικά πολλές περισσότερες ανάλογα με τη δική σας διάθεση.

Στο σπήλαιο των Πετραλώνων

Η Χαλκιδική, φιλοξενεί ένα τα πιο σημαντικά σπήλαια της χώρας, εκείνο των Πετραλώνων, καθώς εδώ βρέθηκε το 1960 το κρανίο του Αρχανθρώπου, όπου μετά από έρευνες διαπιστώθηκε ότι η ηλικία του είναι 700.000 ετών! Αξίζει.

Καταδύσεις

Τα νερά της Χαλκιδικής, είναι ιδανικά για καταδύσεις αλλά και για μαθήματα καταδύσεων, καθώς το υποθαλάσσιο περιβάλλον αλλάζει σημαντικά από σημείο σε σημείο και οι δύτες μπορούν να θαυμάζουν εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους τοπία. Ένας αμμώδης πυθμένας, μπορεί πολύ γρήγορα να δώσει τη θέση του στα βράχια και τους υποθαλάσσιους γκρεμούς και τις σπηλιές. Επίσης, η διαύγεια των νερών, βοηθάει σημαντικά στην ιδανική εμπειρία όπως και η ύπαρξη υποθαλάσσιων φυτών, πολλών ψαριών αλλά και ναυαγίων.

Ημερήσιες Κρουαζιέρες

Τι θα λέγατε για μία ημερήσια κρουαζιέρα στα φιλόξενα νερά της θάλασσας της Χαλκιδικής; Ανάλογα με τη διάθεσή σας και το χρόνο σας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μία μεγάλη γκάμα διαθέσιμων ιστιοπλοϊκών ταξιδιών. Από μία ημερήσια στο κοντινό χωριό της Αθύτου, μέχρι μεγαλύτερα ταξίδια στον κόλπο του Αγίου Όρους. Επίσης μπορείτε να συνδυάσετε την κρουαζιέρα με κάποια κατάδυση ή ακόμη και με κολύμπι.

Ψαράς για μία ημέρα

Θέλετε να γίνεται ψαράς για μία ημέρα; Θέλετε να μάθετε τρόπους ψαρέματος, αλλά και τα είδη των ψαριών; Μπορείτε Επιλέγοντας να κάνετε μια αλιευτική εκδρομη, μπορείτε να ψαρέψετε με όλα τα επιτρεπόμενα μέσα που υπάρχουν στην Ελλάδα είτε από την ακτή, είτε από το σκάφος. Επόσης, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε έναν επαγγελματία ο οποίος θα σας δείξει πως σηκώνει τα δίχτυα και το παραγάδι του. Επόσης, με τη βοήθεια ενός έμπειρου εκπαιδευτή ελεύθερης κατάδυσης, θα σας μάθει τεχνικές ψαρέματος με το ψαροντούφεκο. www.fishingtrips.gr

Αφήστε μια απάντηση