Ίσως η καλύτερη εποχή για μονοήμερη εκδρομή. Το φθινόπωρο. Έχοντας αφήσει πίσω για τα καλά το καλοκαίρι, έχοντας επιστρέψει στις δουλειές, ακόμη και αν αυτές γίνονται εξ αποστάσεως λόγω και της πανδημίας του κορωνοϊού, μία ξεκούραστη εξόρμηση θα μας δώσει την ανάσα που αναζητούμε. Ποιά όμως πρέπει να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά μίας μονοήμερης εκδρομής; Πρέπει να είναι ξεκούραστη! Να μην απαιτεί πολλές ώρες στο τιμόνι και πολλές στάσεις. Να είναι καλά οργανωμένη έχοντας το πολύ μέχρι δύο προορισμούς.

Να υπάρχει πρόβλεψη για τουλάχιστον μία 3ωρη παραμονή σε ένα μέρος. Για παράδειγμα, αν χρειάζεται συνεχώς να αλλάζουμε σημείο και πρέπει να είμαστε συνέχεια «με το ρολόι στο χέρι» αυτό θα μας κουράσει και δεν θα πετύχουμε τον σκοπό της μονοήμερης που είναι να μας βγάλει έστω για λίγο από την ένταση της καθημερινότητας. Σε μία μονοήμερη εκδρομή, φροντίζουμε τα μέλη της παρέας, να είναι καλά δεμένα μεταξύ τους, και να υπάρχει εξ αρχής μία κοινή συνισταμένη σχετικά με το ύφος που θέλουμε να δώσουμε στην εκδρομή. Για παράδειγμα, θα είναι μία μονοήμερη με πολιτιστικό ενδιαφέρον; Θα έχει γαστρονομική προσέγγιση;  Θα είναι μία βόλτα με οινικό ενδιαφέρον, ή απλώς για καφέ και χαλάρωση; Ο,τι και αν επιλέξετε το σημαντικό είναι να το απολαύσετε.

Ενδεικτικά και με αφετηρία την Αθήνα προτείνουμε μερικές εκδρομές, ωστόσο ο καθένας, ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται είναι βέβαιο ότι μπορεί να βρει πανέμορφα σημεία για τα επισκεφτεί. Και γιατί όχι να μας στείλει τη δική του πρόταση μέσα από τους λογαριασμούς μας στα social media.

Κάστρο Ακροκορίνθου

Μία έκπληξη, σχεδόν μία ώρα από την Αθήνα, και με όλες τις προϋποθέσεις ώστε να εξελιχθεί σε μία εκπληκτική εκδρομή. Ένας αρχαιολογικός περίπατος στο Κάστρο της Ακροκορίνθου, το οποίο σίγουρα θα έχει τύχει να το δείτε περνώντας από την Εθνική Οδό, κοντά στην Κόρινθο. Μαζί με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου στους πρόποδες του, αποτελεί μία ωραία ιδέα για εύκολη και low budget βόλτα από την Αθήνα.

 Στο Φενεό

Για τους λάτρεις της φύσης, φαντάζει το ιδανικό road trip, με μυθολογική αύρα και σύντομες διαδρομές γεμάτες εικόνες, πότε με φόντο τη Ζήρια, τον Χελμό και τον Ολίγυρτο, πότε με τον ονειρικό Κάμπο του Φενεού. Εξαιρετικά φαγητά κατά κύριο λόγο με βάση το κρέας, η ορεινή Κορινθία είναι ό,τι πρέπει για μία μονοήμερη, στη διάρκεια της οποίας θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με ωραίες εικόνες της φύσης και να συμμετάσχουμε σε εναλλακτικές δραστηριότητες.

 Χαλκίδα

Μία τυπική, ημερήσια απόδραση από την Αθήνα, είναι η επίσκεψη στη Χαλκίδα. Για ούζο ή  για χαλαρό καφέ και βόλτα στο πλάι των γαλάζιων νερού του Ευρίπου, είναι βέβαιο ότι θα το απολαύσετε. Δεν είναι όμως, μόνο αυτά όσα μπορεί κανείς να κάνει στη Χαλκίδα! Όσοι είναι λάτρεις της παράδοσης αξίζει να επισκεφτούν το Λαογραφικό μουσείο, που στεγάζεται στο ιστορικό κάστρο Νεγρεπόντε, αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο, που ακόμα και το ίδιο το κτήριο είναι ένα αρχιτεκτονικό αξιοθέατο της πόλης. Αξίζει επίσης να δείτε το βυζαντινό ναό της Αγίας Παρασκευής, μια από τις παλαιότερες εν λειτουργία εκκλησίες στον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση