Μια γειτονιά, μια ιστορία. Μία πόλη, ένα σύμπαν. Μία ανάσα από το ιστορικό κέντρο της πόλης, λίγα μέτρα από την αρχαία οδό της Εγνατίας, που ένωνε την Ρώμη με την Κωσταντινούπολη, ένα κομψό ξενοδοχείο πόλης δικαιώνει και συνεχίζει τη μακραίωνη παράδοση της φιλόξενης Θεσσαλονίκης. Λίγα τετράγωνα από το παραλιακό μέτωπο της πόλης, στην παλιά εμπορική γειτονιά, εκεί όπου Εβραίοι έμποροι παζάρευαν υφάσματα με κομψές κυρίες, Σέρβοι μανάβηδες πουλούσαν την πραμάτια τους, Οθωμανοί γυρολόγοι τρύπωναν στις περίκλειστές αυλές των σπιτιών και κομψά νεοκλασσικά έδιναν τον τόνο της γειτονιάς, το ξενοδοχείο Antigon Urban Chic Hotel, σας βάζει με το πρώτο welcome στο σύμπαν της πόλης.

Αστική κομψότητα, αφαιρετική αισθητική, διακριτικά χρώματα με ταυτότητα και μία αίσθηση ουσιαστικής πολυτέλειας, δένουν αρμονικά με την καρδιά της πόλης. Το λιμάνι με τις ατμοσφαιρικές αποθήκες του και τις δεκάδες εκδηλώσεις απέχει από το Antigon Urban Chic Hotel όσο διαρκεί μία μικρή βόλτα, το μπιτ παζάρ με της αντικερί της πόλης και τα μικροσκοπικά μεζεδοπωλεία, είναι μία ανάσα.

Τα ερείπια της Ρωμαίκής αγοράς μόλις δύο τετράγωνα, ενώ η αρχιτεκτονική μελέτη μας δίνει τη δυνατότητα να θαυμάζουμε τις αρχαιότητες κάτω από τα πόδια μας, στο χώρο του bar restaurant του ξενοδοχείου. Η γειτονιά ανανεώνεται και διαθέτει ήδη κομψά μπαράκια, μικροσκοπικά μπιστρό, εστιατόρια με δημιουργική κουζίνα, όλα δίπλα του. Απολαύστε φιλοξενία, απολαύστε τον ρυθμό της πόλης!

Διαθέτει 38 δωμάτια και σουίτες και μπορεί το καθένα να ξεχωρίζει για τη δική του ταυτότητα, ωστόσο, κοινή συνισταμένη όλων αποτελεί η απλότητα και η κομψή πολυτέλεια. Εξαιτίας της ιδιαίτερης περιόδου που διανύουμε και αφορά στην υγειονομική κρίση, να έχουν αφαιρεθεί από τα δωμάτια κάποιες επιπλέον παροχές, όπως για παράδειγμα τα tablets και οι μηχανές nespresso, ωστόσο η άνεση των χώρων είναι τέτοια που σε κάνει να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις το υπνο σου και άνετα και ποιοτικά στρώματα.

Οι κοινόχρηστοι χώροι, ξεχωρίζουν και αυτοί για τον μοντέρνο σχεδιασμό, την εργονομία και την απλότητα σχεδιασμού και διακοσμητικών υλικών. Ένα όμορφο και “ζεστο” coffee lounge και χώρος πρωινού δίνουν τον τόνο, με την βεράντα με το γυάλινο πάτωμα να αποτελεί το highlight. Θα αναρωτιέστε γιατί το πάτωμα είναι γυάλινο. Με αυτό τον τρόπο, επίλεξε ο αρχιτέκτονας να αναδείξει τον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και συνθέτει την οδό προς τον αρχαίο ναό της θεάς Αφροδίτης.

Το πρωινό μπορεί κανείς να το απολαύσει επίσης στο δωμάτιό του, το οποίο θα το επιλέξει ανάμεσα σε 4 κατηγορίες. Εμείς επιλέξαμε το Mediterranean το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με αληθινό πεντανόστιμο γιαούρτι, ζεστό ψωμί, αρωματικό μέλι, αποξηραμένα φρούτα, αλλά και αλμηρές γεύσεις με αλλαντικά, τυρί φέτα και διάφορα άλλα.

Φωτογραφίες: Χρήστος Δράζος 

Αντιγονιδών 15, Θεσσαλονίκη, www.antigonhotel.com

Αφήστε μια απάντηση