Γαστρονομια

Άννα-Μαρία Μπαρού: Η πιο Christmas Quiche Lorraine!

Η Άννα-Μαρία Μπαρού μια ανάσα από τα Χριστούγεννα μας παρουσιάζει την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για Quiche Lorraine!

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι και το αλάτι, στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη ζύμη. Κόβουμε ένα κομματάκι από τη ζύμη, την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με ένα κουπ πατ –σε σχήμα αστεράκι– κόβουμε 8 αστέρια. Απλώνουμε την υπόλοιπη ζύμη σε ένα ταψί στεφάνι (διαμέτρου 28 εκ.) και την αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Εντωμεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο, τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι (ή τοποθετούμε τα ειδικά βαρίδια) και βάζουμε τη ζύμη στο φούρνο (σε περίπτωση που την τρυπήσουμε με το πιρούνι, θα χρειαστεί να επαναλάβουμε την ίδια διαδικασία μετά από 10 λεπτά αν έχει φουσκώσει η ζύμη). Ψήνουμε τη βάση για περίπου 20-25 λεπτά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη και έχει αποκτήσει πορτοκαλί χρώμα, προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα αστέρια από πάνω και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Καλή Επιτυχία!

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *