Οι μέρες που περνάμε, είναι πραγματικά δύσκολες και ταυτόχρονα απαιτούν υπομονή και σοβαρότητα. Μπορεί προς το παρόν, να παραμένουμε στα σπίτια μας κάνοντας όσο το δυνατόν λιγότερες μετακινήσεις, ωστόσο οι πρώτες ακτίδες φωτός, αρχίζουν να φαίνονται, ταυτόχρονα με τα θετικά νέα από τον τομέα των εμβολίων και την ταυτόχρονη τήρηση των μέτρων. Ανάλογα λοιπόν και με τις οδηγίες απο τους αρμόδιους φορείς, κάνουμε σχέδια, σκεφτόμαστε την επόμενη ημέρα και προετοιμαζόμαστε για να ζήσουμε ξανά εμπειρίες αξέχαστες, μακριά από τον πονοκέφαλο του covid-19. Σκεφτόμαστε τρεις εναλλακτικές και ξεκινάμε το ταξίδι μας με την ελπίδα ότι το 2021, θα πάρει καλύτερη πορεία από αυτή του 2020.

Ταξίδι στην ιστορία

Στα μονοπάτια της ιστορίας. Υφαίνεις το δικό σου δρόμο, επιλέγεις τις στάσεις και γίνεσαι ένα με το ισχυρό και συνάμα διαχρονικό μήνυμα της ειρήνης και της συνεργασίας. Το αέτωμα, η ομορφιά και το μέτρο σε ένα άγαλμα, εκείνο του Ερμή του Πραξιτέλη. Περπατάς στην κοιλάδα των Θεών, που αποκτά υπόσταση από τις πράξεις των ανθρώπων. Το φως του Ολυμπισμού που δείχνει το δρόμο της σοφίας. Ξεχύνεσαι στις πεδιάδες και στα βουνά και παντού η ιστορία και ο πολιτισμός είναι παρόντες. Ο Κρόνιος λόφος, στέλνει τη δική του δυναμική μέχρι το Θέρμο, το Μεσολόγγι, το ολοκαίνουριο μουσείο των Πατρών. Ναι από όλα αυτά τα μέρη ξεκίνησα όλα.

Bird Watching

 Αφουγκράζεσαι το πάφλασμα και τις μελωδίες των πουλιών στο υγρό στοιχείο. Ο ήλιος δημιουργεί τους δικούς τους ενδιαφέροντες αντικατοπτρισμούς. Αργυροπελεκάνοι, κιρκινέζια, φλαμίνγκο, ισορροπούν μυστηριωδώς αρμονικά δίνοντας άλλη διάσταση στην εικόνα. Οι ήχοι της φύσης σαγηνεύουν. Παρατηρείς και ταξιδεύεις. Εκεί που η δύναμη της θέλησης μπορεί να φτάσει. Ακόμη και σε άλλη ήπειρο. Εκεί που θα οδηγηθούν με σύμμαχό δύο φτερά και μόνο. 

Εναλλακτικές δραστηριότητες – Χειμερινά σπορ

Η θετική επίδραση της φύσης, στην ψυχοσύνθεση, μας οδηγεί στα βουνό, στις λίμνες, στα ποτάμια. Ισχυρές δόσεις αυτοπεποίθησης και σιγουριάς, μετατρέπουν την επιλογή τρόπο ίασης και ευεξίας. Όπου και αν κοιτάξεις θα βρεις κάτι να σου δημιουργήσει τη διάθεση να ασχοληθείς. Οι extreme τύποι αναμετριούνται με τους δυνατούς βοριάδες και  δαμάζουν τα κύματα με surf. Κάποιοι άλλοι επιλέγουν πιο ήπια θαλάσσια σπορ, ενώ οι λάτρεις του ορεινού τουρισμού περιμένουν την κατάλληλη χρονική στιγμή, για να αναμετρηθούν με το χιόνι.

 

Αφήστε μια απάντηση