Η ευρωπαϊκή του αισθητική, οι υπέρκομψες μεγαλειώδεις τούρτες του, τα προσεγμένα περίτεχνα επιδόρπια, η αλήθεια του Pavlov`s Lab στη Νέα Ερυθραία. Η γεύση του εκλέρ που δοκίμασα πριν χρόνια, με ακολουθεί ακόμη και δεν παύει να αποτελεί το μέτρο σύγκρισης. Φρεσκοψημένο choux με τραγανή επικάλυψη και γεμίσεις της δικής μας επιλογής, ανάμεσα σε κρέμα τιραμισού, red velvet, τυρί κρέμα, σοκολάτα ή φυστικοβούτυρο.

Η ζαχαροπλαστική για τον Αλέξανδρο Pavlov είναι κάτι παραπάνω από μία απλή δουλειά και αυτό γίνεται σαφές από την πρώτη στιγμή που θα έρθεις σε επαφή με τον κόσμο του.

Αγαπημένο δικό του γλυκό, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν, πέρα από το εκλέρ, είναι το κουίν αμάν, ένα παραδοσιακό γλυκό της βόρειας Βρετάνης, το οποίο τρώγεται πάντα φρέσκο. Αυτό το γλυκό μπορούμε να το βρούμε στο Lab του Pavlov, το οποίο μάλιστα θα το δοκιμάσουμε με τη δική του οπτική και φιλοσοφία της ζαχαροπλαστικής του.

Γιορτές και γλυκά

Οι γιορτινές ημέρες είναι μία έκρηξη γεύσης, με τη φαντασία να μην σταματά να μας εκπλήσσει, καθώς πέρα από τους τραγανούς, αρωματικούς, αφράτους, αμυγδαλωτούς κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα, θα βρείτε ένα συγκλονιστικά νόστιμο και βελούδινο velvet cloud με πραλίνα φουντουκιού, καθώς και ένα ακόμη γλυκό – συνώνυμο των Χριστουγέννων, το panettone.

Το πιο αφράτο και αρωματικό panettone

«Κάθε χρόνο, από τον Νοέμβριο, καταστρώνω σχέδια για το πώς θα πετύχω το καλύτερο, πιο αφράτο και συνάμα αρωματικό panettone. Ο στόχος μου είναι να το φτιάξω χωρίς μαγιά, μόνο με φυσικό προζύμι, όπως ακριβώς το φτιάχνουν οι Ιταλοί εδώ και αιώνες». Αυτό σημειώνει o Αλέξανδρος Pavlov και συνεχίζει, μιλώντας για τη σημασία που έχει αυτή η διαδικασία. «Το προζύμι είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να φουσκώσει η ζύμη, αλλά ταυτόχρονα είναι και ο πιο μπελαλίδικος. Πρόκειται για έναν ζωντανό οργανισμό, που ζει και αναπτύσσεται σε συγκεκριμένες συνθήκες. Ναι, θα μπορούσα να βάζω μαγιά και να ξεμπερδεύω, ή ακόμη και να το εισάγω και να μην χρειάζεται να σηκώνομαι μέσα στη νύχτα για να φροντίσω το πολύτιμο και ευαίσθητο προζύμι. Όμως, αν τα έκανα αυτά, δεν θα είχα την τεράστια χαρά της δημιουργίας και είμαι βέβαιος ότι και οι πελάτες μας δεν θα το αγαπούσαν τόσο πολύ». Κάπως έτσι αντιλαμβάνεται τη ζαχαροπλαστική και αυτό είναι που θέλει να μεταφέρει στους επισκέπτες του. Εξάλλου, κάπως έτσι μεγάλωσε δίπλα στη μητέρα του, η οποία και του μετέφερε όλη αυτή την αγάπη για την αληθινή εκδοχή της γαστρονομίας και της ζαχαροπλαστικής.

Ο signature κορμός parfait

Μετράμε ακόμη λίγες ημέρες για τα Χριστούγεννα και κάτι ακόμη που φιγουράρει στις καρδιές μας, είναι ο κορμός και ειδικότερα ο λαχταριστός χριστουγεννιάτικος κορμός με parfait κάστανο framboise & cremeux σοκολάτας 65%, τον οποίο μπορείτε να τον έχετε όλο δικό σας, μετά από παραγγελία στο Pavlov`s Lab.

Αυτές οι γιορτές είναι σίγουρα διαφορετικές. Ωστόσο, είναι και στο χέρι μας να τις δώσουμε μικρές ανάσες χαράς, με την ελπίδα ότι σύντομα η ζωή θα επιστρέψει σε πιο γνώριμα μονοπάτια. Χρόνια πολλά με γλυκές γεύσεις!

Πατρ. Γρηγορίου Ε΄ 15, Νέα Ερυθραία, Τ.: 211 0124691

Online Pre-Order

Holy Night – Dessert Collection 2020

Αφήστε μια απάντηση