Ένα 14ημερο ταξίδι γεμάτο ελληνική φιλοξενία, μοναδικές εικόνες και γεύσεις… μια σύντηξη της Περουβιανής κουζίνας με επιλεγμένες  ελληνικές πρώτες ύλες.

Το “μαγειρικό” ταξίδι του Juan Danilo, ως πρώτου καλεσμένου της  Cocoowa Chocolate που ξεκινάει στις 15 Σεπτεμβρίου από το Δέλτα του Πηνειού, περιλαμβάνει στάσεις στην ενδοχώρα αλλά και την νησιωτική Ελλάδα, κρύβει συναρπαστικές εναλλαγές και εμπειρίες. Ο “μάγος” της υψηλής γαστρονομίας, θα μαγειρέψει σε μια από τις κορυφές του Ολύμπου, σε υψόμετρο 2.500 μέτρα, θα επισκεφθεί τα Μετέωρα και το Μέτσοβο όπου θα γευθεί ντόπια προιόντα, θα στήσει υπαίθρια κουζίνα κάτω από το γεφύρι της Κλειδωνιάς στο Ζαγόρι, θα περιηγηθεί στον Ενετικό Ελαιώνα της Πάργας ως άλλος “Salvator” και θα κάνει μια γαστρονομική στάση στο ομώνυμο ξενοδοχείο για να πειραματιστεί με τις γαρίδες και το αυγοτάραχο του Αμβρακικού.

Προς τιμήν του το ξενοδοχείο “Salvator” διοργανώνει ένα coctail party το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και προσκαλεί όποιον θέλει να γνωρίσει τον σεφ και να γευθεί την κουζίνα που πρεσβεύει.

Η γνωριμία του με την Ήπειρο πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου. Στη συνέχεια θα κατηφορίσει προς Πελοπόννησο, όπου θα μαγειρέψει στην Ερμιόνη και με μια σύντομη στάση στην Αθήνα θα βάλει πλώρη για την Μήλο και την Κίμωλο.

Πρόκληση της μαγειρικής δοκιμασίας του είναι η μεταμόρφωση του «ceviche», του πλέον γνωστού πιάτου της Περουβιανής κουζίνας, ο επί τόπου συνδυασμός προϊόντων από μικρούς κυρίως παραγωγούς και η αφομοίωση στοιχείων της κουζίνας του με τη γαστρονομική ελληνική κουλτούρα.

Καινοτομία της ξενάγησης είναι η σύζευξη της Cocoowa Chocolate με ελληνικά κρασιά και ηδύποτα. χωρίς να εξαιρούνται οι εξαιρετικοί αφρώδεις οίνοι. Το Pairing της σοκολάτας θα κάνει ο activist chocolatier και ιδρυτής της Cocoowa Wild Chocolate Γιώργος Ζαρζώνης.

Εμβληματικά τοπία και πρώτες ύλες της Ελλάδας θα αποτυπωθούν μέσα από τον φακό του φωτογράφου Γιώργου Ζαρζώνη αλλά και την  ευρηματική γραφή του Γερμανού ταξιδιωτικού συγγραφέα Holger Hommel που θα συνοδεύσουν τον διάσημο σεφ και πρεσβευτή της Περουβιανής κουζίνας Juan Danilo κατά την 14ήμερη γαστρονομική και μαγειρική περιήγηση του στην χώρα μας.

Λίγα λόγια για τον σεφ…

JUAN-DANILO

Ενεργό μέλος της κοινότητας της Coca-Cola, συνεργάστηκε τη σειρά ”The Original way”, στην οποία τόνισε το πάθος του για το μαγείρεμα, εκπομπή που είδαν εκατομμύρια άνθρωποι. Περιόδευσε με την Coca-Cola σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας για να εκπαιδεύσει τη σωστή προετοιμασία του Ceviche, του εθνικού περουβιανού πιάτου.

Από το 2013 έως το 2015 εργάστηκε ως Maitre de Cuisine στο “Sudaka”, διάσημο εστιατόριο της Νότιας Αμερικής του καταξιωμένου σεφ τηλεόρασης, “Chakall”.  Στη συνέχεια απέκτησε θέση στο κορεατικό εστιατόριο, Dae Mon, για να αναπτύξει περαιτέρω τη δημιουργικότητά του. Η εμπειρία που απέκτησε εδώ ενσωματώθηκε με επιτυχία στον επανασχεδιασμό της έννοιας “Thousand Cantina”.  Τον Μάιο του 2016, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία αυτής της νέας ιδέας, έγινε Maitre de Cuisine του εστιατορίου “NAUTA” στο Βερολίνο, όπου κατέχει το ρόλο του παρόχου ιδεών.  Εργάστηκε εκεί μέχρι τα μέσα του 2018.

Σήμερα ο Juan Danilo είναι διευθυντής μαγειρικής της περιοχής D-A-CH της ολλανδικής εταιρείας, Verstegen Spices & Sauces, ενώ παράλληλα εργάζεται σε πολλά ακόμη project γεύσεων. Το 2019 δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο “Ceviche – Peruanisch magisch”, που εκδόθηκε από τον Suhrkamp Verlag.

Ο Juan Danilo είναι παθιασμένος με την περουβιανή κουζίνα, η οποία βασίζεται σε παραδοσιακές συνταγές των Ίνκας και έχει αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια των αιώνων για να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Από τις γαστρονομικές επιρροές διαφορετικών πολιτισμών μεταναστών, όπως εκείνων των Ισπανών κατακτητών, της Ιταλίας, της Γαλλίας, των μαυριτανικών χωρών της Βόρειας Αφρικής, καθώς και της Κίνας και της Ιαπωνίας, προέκυψε μία από τις πιο συναρπαστικές, πολύπλευρες, πιο φρέσκες και πιο υγιεινές κουζίνες στον κόσμο καθώς ο σεφ ερμηνεύει την περουβιανή κουζίνα με σύγχρονο, γαστρονομικό τρόπο και υψηλά πρότυπα.

Το 2018, ο Juan Danilo έλαβε το βραβείο αριστείας, στη Νέα Υόρκη, σε αναγνώριση της αφοσίωσής του στην περουβιανή κουζίνα. Επιπλέον, το 2017/2018, κέρδισε το βραβείο Gault-Millau για το εστιατόριο “Nauta” και συνεχιζει να είναι τακτικός επισκέπτης τηλεοπτικών εκπομπών μαγειρικής όπου μεταφέρι την εμπειρία του από τα συστατικά των περιοχών ή χωρών που επισκέπτεται.

Αφήστε μια απάντηση