Με ένα νέο παράλληλο αφήγημα, συνεχίζουν την πορεία τους στο χώρο της γαστρονομίας μία γνωστή παρέα τεσσάρων μαγείρων. Πρόκειται για τους Κλεομένη Ζουρνατζή, Περικλή Κοσκινά και τους αδελφούς Σπύρο και Βαγγέλη Λιάκου, οι οποίοι έξι χρόνια μετά το άνοιγμα της Cookoovaya, δίνουν ένα ακόμη ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πραξιτέλους στο Γκαστόνε. Πρόκειται για έναν νεανικό χώρο, με φαγητό και ποτό για όσους αγαπούν το casual dining.

Σε πείσμα των καιρών, αναγνωρίζοντας από πρώτο χέρι την αξία της συνέργειας, αποφάσισαν να σχεδιάσουν από την αρχή μία νέα εστία, που θα υποδέχεται τον κόσμο χωρίς αυστηρούς κώδικες. Στο Γκαστόνε έρχεσαι όπως είσαι και το ζεις όπως το ονειρεύεσαι.

Το φαγητό ακολουθεί τις ίδιες αρχές μαγειρικής που διέπουν και τα υπόλοιπα εστιατόρια των τεσσάρων, ως προς τις άριστες πρώτες ύλες, την τεχνική αρτιότητα και τη λεπτομερή προετοιμασία του τελικού προϊόντος.

Τραγανό γουρουνόπουλο στη σούβλα, grilled cheese sandwich, μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος στη γάστρα, hot dog από μαύρο χοίρο σε αχνιστό ψωμάκι, είναι μερικές από τις ένοχες απολαύσεις του καταλόγου, εμπνευσμένες από την παγκόσμια σύγχρονη γαστρονομία του δρόμου, με έντονες επιρροές από την ελληνική κουζίνα. Παράλληλα, μία σειρά από κλασικά κοκτέιλ, όπως Mai Tai, Frozen Negroni, Old Fashioned, άρτια δομημένα από τα χέρια έμπειρων bartenders, ολοκληρώνουν την εικόνα ενός εστιατορίου από μια άλλη εποχή, εκείνη από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, όπου το φαγητό αναδείκνυε την ατμόσφαιρα της εποχής και όχι το αντίθετο. Ωστόσο, εδώ οι μάγειροι κρατούν ίσες αποστάσεις.

Γκαστόνε, Πραξιτέλους 43 & Αγίου Μάρκου, Αθήνα